Regenerišite organizam uz samo dva sastojka

Dobrobit vode sa limunom ili jabukovim sirćetom naveliko je poznata. Umesto ovim napicima, sve više ljudi se u poslednje vreme okreće novom - slanoj vodi.

Često slušamo o tome koliko je so u prekomernim količinama loša za naše zdravlje, ali retko se priča o njenim dobrobitima i pozitivnom učinku na organizam. Tačnije, kombinacija čiste morske soli i vode kao deo redovne rutine u ishrani može regenerisati naš organizam zahvaljujući mineralima u ovom napitku velike nutritivne vrednosti.

Pomešajte 3 dl vode sa malim prstohvatom soli i popijte uz doručak ili tokom dana, a u nastavku pročitajte koji su sve pozitivni učinci slane vode.

1. Pravilna hidratacija

Poznato je da je moguće popiti i previše vode, a u tom slučaju u organizmu dolazi do nedostatka natrijuma što vodi do hiponatremije. So istovremeno pomaže telu da apsorbuje vodu i održava balans natrijuma u organizmu.

2. Detoksikacija

Slana voda sadrži minerale koji pomažu u prirodnoj detoksifikaciji tela i izbacivanju štetnih toksina, a takođe ima i antibakterijska svojstva pa tera bakterije iz organizma.

3. Probava

So aktivira žlezde u ustima koje potom ispuštaju protein koji pomaže u pravilnoj razgradnji hrane i tako znatno olakšavaju probavni proces. Uz ovaj napitak naduvenost će postati samo uspomena.

4. San

Za one koji pate od nesanice slana voda bi mogla da postane rešenje. Prirodni minerali u soli smiruju telo i nervni sistem te smanjuju nivo kortizola (takozvanog hormona stresa) u telu, koji nam često ne da da spavamo.

5. Koža

Svi želimo da imamo zdravu i lepu kožu, a u tome nam takođe pomažu minerali koje nalazimo u soli. Oni redukuju akne, osip, ekceme i održavaju kožu glatkom i čistom.

Autor: Kurir

  • Oki

    24.02.2016 10:18
    mala napomena
    U tekstu nije navedeno da bi trebalo koristiti himalajsku so, ne običnu kuhinjsku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).