VIDEO: Devojčica kine 8.000 puta dnevno

Majka devojčice Ire Saksena, koja kine i do 8.000 puta dnevno, je očajna i moli za pomoć.

Doktori nedeljama pokušavaju da otkriju zbog čega toliko kija. Misteriozni slučaj muči doktore koji su već isključili tipične bolesti, poput prehlade i alergija, prenosi "Mirror". Ira prestane s kijanjem jedino kad spava, ali onog trenutka kad se probudi, ono ponovo počne.

Majka Prija je odvela ćerku u privatne klinike i vodila je kod raznih specijalista, ali niko nije uspeo da otkrije u čemu je problem.

"Probudila se pre tri sedmice i počela da kija. I nije prestala. Počelo je sporo, a onda svaki naredni dan je kijala sve više i više. Doktori kažu da je moguće da mozak šalje pogrešne signale, ili da je tik, ali niko nije siguran. Testirana je na sve alergije, davali su joj antihistaminike, steroide i razne sprejeve, ali ništa ne pomaže", kaže majka Prija.

Majka ju je odvela i na hipnoterapiju i za vreme seanse nije kijala, ali čim se terapija završila, devojčica je nastavila da kija. Zakazala je i termin kod homeopata.

"Jedino utešno je što barem mirno spava. Jedino tada ne kija", dodaje Prija.

Ira je učenica osnovne uškole u Kolčesteru, ali ne može da prati nastavu zbog problema s kijanjem.

"Jako je frustrirajuće što ne može da ide u školu, ali školsko osoblje ima razumevanja. Pokušala je jednom da se vrati u školu, ali nije išlo. Kijanje je u potpunosti zarobilo njen život. Ona je jako hrabra i sve to bolje podnosi od mene. Samo želim da sve bude kao pre", iskrena je Prija.

Sličan slučaj se dogodio 2009. godine kada je Loren Džonson (12) iz SAD-a počela da kija i do hiljadu puta dnevno. Na kraju joj je doktor dijagnostikovao potpuni pad imunološkog sistema zbog upale grla. Kejtlin Tornli iz Teksasa je 2015. godine isto počela da kija, ali doktori nisu otkrili uzrok.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.