Duvanske kompanije razmišljaju o povlačenju cigareta

"Filip Moris", najveća svetska kompanija za duvanske proizvode, mogla bi jednog dana da prekine prodaju cigareta, rekao je danas njen direktor Andre Kalancopulos.
Kompanija je na britanskom tržištu predstavila svoj novi proizvod - cigaretu bez dima IKOS. Ovaj proizvod se već prodaje u Japanu, Švajcarskoj i Italiji, a reč je o cigareti koja zagreva duvan dovoljno da nastane para, ali da duvan ne izgori. 
 
Kompanija veruje da je ovaj način pušenja znatno manje štetan od konzumiranja klasičnih cigareta. 
 
"Verujem da će doći trenutak kada ćemo moći da kažemo da smo uveli dovoljno alternativnih proizvoda i da možemo da počnemo da planiramo, zajedno sa državama, period postepenog povlačenja cigareta", rekao je Kalancopulos. 
 
On je dodao da se nada da će "to vreme doći uskoro".
  • Plavio

    30.11.2016 20:00
    malo sutra
    vec vidim dzemsa dina i kauboje kako u ustima drze ovo elektricno djubre bez dima isto vazi i za dame kako dugacke cigarspice menjaju sa ovim patrljcima na baterije. I jos da zatreperi zelena dioda kad uvuce dim a crvema kad zar dodje do prstiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.