Neispražnjena pepeljara opasna po zdravlje

Naučnici tvrde da svaki opušak cigarete emituje gotovo 15 odsto ukupnog nikotina koji sadrži cela cigareta, a štetne količine nikotina prisutne su i sedam dana nakon što je cigareta ugašena.
Neispražnjena pepeljara opasna po zdravlje
Foto: Pixabay
Naučnici Nacionalnog instituta za tehnologiju u SAD otkrili su da su opušci od cigareta opasniji za ljudsko zdravlje nego se mislilo, zbog velike količine nikotina koja u vazduhu ostaje dugo nakon što je cigareta ugašena, prenosi portal N1.
 
Većina hemikalija emituje se u prva 24 sata, ali otkriveno je da su štetne količine nikotina prisutne i sedam dana nakon što je cigareta ugašena.
 
Naučnici su takođe otkrili da su pikavci štetniji kad je vreme toplije.
 
"To znači da ako sedam dana ne ispraznite pepeljaru, količina izloženosti nikotinu za nepušače može biti i duplo veća", rekao je lider istraživanja Dastin Popendik.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.