Dva meseca bez alkohola za one koji žele da prime rusku vakcinu

Oni koji se odluče da prime vakcinu Sputnjik V protiv korona virusa moraju dva meseca da se uzdrže od alkohola, pre i posle imunizacije, saopštila je danas šef ruske službe za zaštitu potrošača i nadzor Rospotrebnadzor Ana Popova.
Instrukcije Popove usledile su posle izjave zamenice premijera Tatjane Golikove da bi građani trebalo da izbegavaju alkohol i imunosupresive tokom 42 dana, jer se vakcina prima u dve doze u razmaku od 21 dan, prenosi portal Moskov tajm.
 
Uzimanje alkohola mora da prestane najmanje dve nedelje pre imunizacije, rekla je Popova, a oni koji prime prvu dozu moraju se uzdržati od alkohola u naredna 42 dana.
 
"Ukoliko želimo da ostanemo zdravi i imamo jak imuni odgovor, ne smemo piti alkohol", apelovala je ona na svoje sunarodnike, koji su u svetu prepoznati kao najveći konzumenti alkohola, iako se od 2003. godine beleži značajan pad u potrošnji alkohola.
 
Popova je savetovala građane i da ne puše pre i posle vakcinacije, jer dim duvana iritira pluća i smanjuje imuni odgovor.
  • Bg

    12.12.2020 00:13
    Votka
    Ta preporukqa važi za sve vakcine. To je važilo kao pravilo i ranije, ali se sad potencira da bi se narodu smučila ruska vakcina. Propaganda.
  • eee

    09.12.2020 15:23
    onda
    Rusi ce da bankrotiraju jel takvih sto nece da piju 2 meseca je 2%
  • N

    09.12.2020 15:19
    Bravo
    Mene i moje dece što se tiče može da se potpuno ukine proizvodnja alkohola. Niti ga pijemo niti ga služimo gostima. Bravo. Pijani sedaju za volan i ugrožavaju sve nas. Kako bi bilo lepo da ga uopšte nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.