Fajzer podneo zahtev za odobrenje vakcine za decu stariju od 12 godina

Fajzer i Biontek potvrdili su danas da su Evropskoj agenciji za lekove (EMA) podneli zahtev za proširenje primene njihove vakcine protiv korona virusa na decu starosti od 12 do 15 godina.
Fajzer podneo zahtev za odobrenje vakcine za decu stariju od 12 godina
Foto: 021.rs
Kompanije su ranije ovog meseca podnele sličan zahtev regulatornom zdravstvenom telu u SAD za svoju vakcinu, koja je već odobrena za upotrebu kod ljudi starijih od 16 godina i u Americi i u Evropskoj uniji.
 
Zahtev se zasniva na pozitivnim rezultatima iz kliničke studije koja je obuhvatila 2.260 učesnika starosti od 12 do 15 godina, saopštile su kompanije.
 
Direktorka američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Rošel Valenski izjavila je ranije ovog meseca da očekuje da će Fajzerova vakcina biti odobrena za decu od 12 do 15 godina do sredine maja.
  • 021

    01.05.2021 23:53
    Treba odmah po rodjenju bebe da vakcinisu u porodilistu. A ne posle da ubije babu i dedu ta beba kada dodje kuci.
  • Lalos

    01.05.2021 05:25
    Presli igricu
    Donesu zakon i povecaju promet koliko im treba. Iskoro je sve obavezno sto izmisle.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.