Batut: U prvoj nedelji januara više od 8.500 slučajeva sličnih gripu

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da je u prvoj nedelji januara u Srbiji prijavljeno 8.506 slučajeva oboljenja sličnih gripu.
Batut: U prvoj nedelji januara više od 8.500 slučajeva sličnih gripu
Foto: Pixabay
Navode da je u toj izveštajnoj nedelji registrovan srednji intenzitet aktivnosti virusa gripa, kao i regionalna geografska rasprostranjenost.
Najviše stope obolevanja beleže se uzrasta do četiri godine i od pet do 14 godina.
Laboratorijski potvrđeni slučajevi gripa u Srbiji su do sada virusi gripa A(H1)pdm09, A(H3) i B.
 
Virus gripa je do sada potvrđen na teritoriji Južnobačkog, Kolubarskog, Mačvanskog, Južnobanatskog, Pomoravskog, Braničevskog, Borskog, Zlatiborskog, Nišavskog, Sremskog okruga, Šumadijskog, na teritoriji Grada Beograda, kao i na teritoriji nadležnosti Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica.
  • učenik

    13.01.2024 13:17
    šta je ovo ?
    izgleda da će u nedelju uveče kazati da nam se raspust produžava . baš nas prži
  • Sosa

    13.01.2024 13:09
    kazem
    Malo ko nije bolestan od neke prehalde ili gripa...ili kovida, nazovite to kako hocete. Nista cudno za ovo doba godine, narocito sto smo imali velike oscilacije u temperaturama. Ali i ljudi su nekulturni, smrcavi, musavi dolaze medju ljude...to je stvarno bezveze.
  • NN

    13.01.2024 12:52
    Piše u izveštaju
    Na sajtu Instituta za zdravstvenu zaštitu Vojvodine postoji izveštaj od 9.1.2024. u kom se kaže da je na teritoriji Vojvodine potvrđeno 12 slučajeva virusa sličnih gripu. Da li sam dobro pročitao, ili ??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.