Nemac primio 217 vakcina protiv kovida - dobrovoljno

Jedan šezdesetdvogodišnji Nemac je u roku od 29 meseci dobio 217 vakcina protiv kovida, iako su mu lekari savetovali da to ne radi, objavljeno je u časopisu "The Lancet Infectious Diseases".
Nemac primio 217 vakcina protiv kovida - dobrovoljno
Foto: 021.rs
Istraživači sa Univerziteta Erlangen Nirnberg su saopštili da prvi pokazatelji govore da on zbog toga nije imao nikakve štetne posledice, prenosi BBC.
"Saznali smo za njegov slučaj iz novinskih članaka, a onda smo ga pozvali da se podvrgne testovima, što je rado prihvatio", rekao je Kilijan Šober sa univerzitetskog odeljenja za mikrobiologiju.
On je istakao da su uzorke krvi, urina i pljuvačke koristili da utvrde kako tačno imuni sistem reaguje na vakcinaciju.
 
Doktor Šober kaže da se brinuo da bi hiperstimulacija imunog sistema ponovljenim dozama mogla da zamori određene ćelije, ali nisu pronašli dokaze o tome kod šezdesetdvogodišnjaka.
 
Pored toga, nije bilo znakova da je ikada bio zaražen kovidom.
  • Банатмен

    08.03.2024 14:39
    Вероватно није
    Вештачка интелигенција само може да пише овакве бесмислице.
  • Musa kesedžija

    06.03.2024 16:13
    Sladoled
    Lud čovek gotova robija.
  • Raša

    06.03.2024 10:56
    217 komada
    A Nole nevera...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.