Torlak pozvao Beograđane da besplatno provere vakcinalni i imunološki status

Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" pozvao je građane da provere vakcinalni i imunološki status.
Torlak pozvao Beograđane da besplatno provere vakcinalni i imunološki status
Foto: 021.rs
To mogu da urade besplatno u okviru studije "Procena imuniteta stanovništva protiv vakcinama preventabilnih i drugih aktuelnih infekcija u gradu Beogradu".
 
Kako se navodi na sajtu Instituta, građani će moći da provere status na male boginje, rubelu, zauške, SARS-CoV-2, hepatitise A, B, C, D, E.
Građani mogu da prijave sebe ili članove porodice za testiranje od 13. do 24. maja ove godine, a uslov je da imaju prebivalište na teritoriji grada Beograda.
 
Za ovo testiranje, kako navode sa "Torlaka", nije potreban nikakav uput, samo je neophodno da putem mejla dijagnostika@torlak.rs pošalju podatke, ime i prezime, datum rođenja, beogradska opština na kojoj je prebivalište, i-mejl adresa i broj telefona.
U sledećim sedmicama na i-mejl adresu sa koje je poslata prijava stići će pristupni link, gde je potrebno da potvrde mesto zdravstvene ustanove i termin u kojoj će obaviti analizu.
 
Studija se sprovodi uz saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije i stručnu podršku Instituta Paster iz Sankt Peterburga, i uključuje popunjavanje upitnika i uzimanja uzorka venske krvi. Rezultati testiranja biće dostavljeni na i-mejl adresu svim učesnicima.
 
"Pridružite se globalnom naporu u borbi protiv zaraznih bolesti i pomozite da bolje razumemo efikasnost vakcina i razvijemo strategije javnog zdravlja", poručuju sa Torlaka.
 
Više informacija za ovo testiranje građani mogu da dobiju i pozivom na broj 064 846 6391.
  • Kobac

    19.04.2024 10:22
    A ovi iz Male Krsne
    je li će i oni doći da provere svoj status i iz Republike Srpske pre glasanja?

  • Dejan

    19.04.2024 07:54
    Selo je spas
    @Lila
    Nema na njihovu srecu, spaseni su od globalnih usrecitetlja iz SZO
  • 696

    19.04.2024 07:38
    Uhodano
    Građani mogu da prijave sebe ili članove porodice za testiranje od 13. do 24. maja ove godine, a uslov je da imaju prebivalište na teritoriji grada Beograda.

    Hoće li opet da dolaze iz RS, CG i Makedonije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.