Što više restorana brze hrane - više gojaznih

Istraživanje britanskih naučnika pokazuje da zemlje sa većim brojem restorana brze hrane imaju i veću stopu debljine.
Istraživanje britanskih naučnika pokazuje da zemlje sa većim brojem restorana brze hrane imaju i veću stopu debljine.

Portal Gastro prenosi da se većinom radi o zemljama poput Amerike, Velike Britanije, Australije, Novog Zelanda i Kanade.

U Americi je stepen debljine oko 32 odsto, a na svakih 100.000 stanovnika dolazi 7,5 restorana brze hrane. S druge strane, u Japanu je stepen debljine među muškarcima i ženama manji od tri odsto, a na 100. 000 stanovnika dolazi 0,13 restorana brze hrane.

Brza hrana odnosi se na hranu koja se prodaje u restoranima ili prodavnicama, a sadrži već termički obrađene sastojke, servira se upakovana, a tipični obrok uključuje hamburger, krompiriće i bezalkoholno piće.

Naučnici ukazuju da je takva hrana bogata kalorijama i masnoćama i kao takva se povezuje s povećanim indeksom telesne mase, debljinom, insulinskom rezistencijom i dijabetesom tipa 2.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.