Marihuana zaustavlja devojčici teške epileptične napade

Devojčica Šarlot Fidži (6) iz Denvera, pati od veoma iscrpljujućih napada epilepsije koje uspeva da drži pod kontrolom jedino korišćenjem kanabisa u medicinske svrhe.

Devojčica Šarlot Fidži (6) iz Denvera, pati od veoma iscrpljujućih napada epilepsije koje uspeva da drži pod kontrolom jedino korišćenjem kanabisa u medicinske svrhe.

Roditelji su Šarlot prvo odveli kod lekara specijaliste koji je devojčici savetovao specijalizovanu dijetu. Međutim, ovaj tretman pomogao je samo neznatno.

Ostajući bez izbora, porodica je počela da istražuje ulje kanabisa, kao nekonvencionalni vid lečenja koji je odmah dao rezultate. Ovaj tretman prethodno su odobrili pedijatri i neurolozi.

Prema navodima Šarlotine majke Peg, napadi koje je njena ćerka imala "pali" su sa 300 nedeljno na svega tri u periodu od osam meseci.

"Šarolot sada sama može da jede i pije. Noću mirno spava, a njeno ponašanje slično autizmu, samopovređivanje, plakanje, izlivi besa, nesanica, odbijanje kontakta sa drugima...sada je stvar prošlosti. Ona je bistre glave, fokusirana, jaše konje, slika, igra i pešači. Čak po prvi put u životu ima i prijatelja. Njen mozak se leči. Ona je zdrava. Ona je srećna".

  • 12.08.2013 09:40
    http://www.youtube.com/watch?v=dEEf2JhWiFU

    http://2012-transformacijasvijesti.com/opcenito/nevjerojatna-korisnost-konoplje

    http://2012-transformacijasvijesti.com/alternativna-medicina/razlog-zasto-je-kanabis-ilegalan-dr-zivkov
  • velemajstor

    12.08.2013 09:03
    Ljudi ne znaju
    Naravno , odmah da kažem da ne koristim marišku ali sam u poslednjih nekoliko meseci čitao i gledao emisije na temu upotrebe iste u medicinske svrhe . Definitivno je ova fantastična biljka satanizovana zbog toga što je jeftina i ne može doneti profit farmakomafiji , industriji hartije , naftnoj industriji . Proguglajte malo po netu pa ćete videti šta sve leči i za čega se sve koristi .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.