Zbog čega se brzo gojimo?

Počeli ste da se gojite i dobili ste "šlauf" oko stomaka, ali ne znate šta mu je uzrok?

Počeli ste da se gojite i dobili ste "šlauf" oko stomaka, ali ne znate šta mu je uzrok?

Pročitajte šta sve izaziva salo na stomaku.

Obrađena hrana

Već znate koliko su nezdrave namirnice u obraćenoj hrani, a zbog aditiva i trans- masti se gojite.

Stres

Pretrpani raspored, finansijski problemi, zahtevan posao... stvaraju idealne uslove za pojavu stresa što dovodi do ispuštanja hormona koji zadržavaju masti u telu.


Nedostatak sna

Možda vam ovo ne bi odmah palo na pamet kada je gojenje u pitanju, ali nedostatak sna je povezan sa kilažom. Žene koje spavaju pet sati i manje imaju 30 odsto više šansi da se ugoje nego one koje spavaju sedam i više sati.


Pogrešne vežbe

Svi znamo da je vežbanje idealna način da izgubimo neželjene kilograme. Ono što možda ne znate je da je neophodo da radite prave vežbe za topljenje masti, zato su salu glavni neprijatelj kardio vežbe.


Oblik tela

Neki ljudi su prirodno okruglo građeni što rezultira da se višak kilograma skuplja oko struka. Za ljude kojima je genitika odredila takvu građu dosta je teže da izgube kilograme.


Hormoni

Nivo hormona može da ukaže na probleme sa štitnom žlezdom, što usprava vaš metabolizam. Najbolje je da odete kod lekara da ispitate hormone ukoliko imate problem da smršate.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?