Menjajte dezodorans na svakih šest meseci

Dermatolozi preporučuju da svakih šest meseci promenite dezodorans.
Dermatolozi preporučuju da svakih šest meseci promenite dezodorans.

Znojenje je prirodan način hlađenja tela i uklanjanja štetnih stvari, ali često je popraćeno neugodnim mirisom. Razne vrste znoja poput onog izazvanog stresom, toplinom ili vežbanjem, imaju karakterističan hemijski sastav. Tako je, na primer, "miris stresa" veoma neugodan.

Dermatolozi preporučuju da svakih šest meseci promenite dezodorans jer se telo navikne i više neće na njega da reaguje. Najbolji način za sprečavanje neugodnih mirisa ispod pazuha su dezodoransi u stiku. Ako ste alergični, možete da ga napravite sami pomoću raznih ulja i ekstrakata s antibakterijskim dejstvom.

Žute fleke na odeći pojavljuju se zbog reakcije aluminijuma sa znojem, tkaninom ili praškom za veš. Zato, pažljivo čitajte deklaraciju na vašoj bočici dezodoransa.

Isto tako ne preterujte s antibakterijskim sapunima i kupkama, upozoravaju dermatolozi. Budete li prečesto prali delove tela na kojima se najviše znojite, koža će se isušiti, što će samo pojačati znojanje.

Dezodoransi za muškarce i žene su zapravo marketinški trik. Naime, sastav je isti, a jedina razlika je pakovanje i miris.

  • Aleksandar

    07.01.2015 14:09
    Dezodoranski bez aluminijumovih soli
    Već duže vreme predmet raznih diskusija, lekara, naučnika i kozmetičara jeste uticaj kozmetičkih preparata protiv znojenja (dezodoransi – antiperspiranata ) na pojavu tumora i cisti na grudima(tumor dojki kao posledica aluminijumovih soli).Prirodna funkcija našeg organizma je da putem kože izbacuje toksine i štetne materije, a to se upravo dešava kada se znojimo, zato se ovaj proces nesme veštački zaustaljati jer kasnije može doći do nepotrebnih komplikacija.

    Ono što je Neophodno jeste da se, pored toga što je znojenje normalno za kožu, zaustave ne prijatni mirisi. Aloe vera stik unistava bakterije koje se razvijaju u vlaznoj sredini i eliminise neprijatne mirise, a pri tome odrzava kozu mekom i negovanom. www.alojavera.wordpress.com

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?