Začini koji vam mogu pomoći da smršate

Začini, osim što jelu daju poseban ukus, mogu nam pomoći i kod mršavljenja.

Začini, osim što jelu daju poseban ukus, mogu nam pomoći i kod mršavljenja.

Evo liste samo nekih koji su najdelotvorniji kod mršavljenja.

1. Senf

Senf ima termogenski efekat koji zagreva naše telo čime trošimo više kalorija. Konzumiranjem senfa možete sagoreti oko 50 kalorija po obroku. Osim toga vrlo je ukusan i možemo ga vrlo lako kombinovati uz meso za ručak.

2. Đumbir

Đumbir je višegodišnja biljka poznata po svom kvrgavom korenju. Osim što je izuzetno zdrav, đumbir će ubrzati probavu i razgraditi masti. Eterično ulje đumbira delovaće kao diuretik i pospešiti će izbacivanje mokraće iz organizma.

3. Kim

Kim deluje kao diuretik, odičan je za želudac i poboljšava probavu. Koristi se kao ulje iz semena te se tako dodaje hrani. Ulje smiruje želudac i vrlo lako ga možemo dodati u svakodnevnu ishranu. Odlično se slaže s mesom i kupusom.

4. Limunova kora

Limunova kora lekovita je kao i sam plod i šteta bi je bilo baciti. Sadrži čak i više vitamina i minerala od samog ploda, a posebno se ističu vitamin C . Ona sprečava pretvaranje viška ugljenihidrata u masti. Najjednostavnije korišćenje limunove kore je da je isceckate što sitnije i ubacite u jelo ili u limunadu.

5. Crni biber

Crni biber se može koristiti gotovo u svim jelima tokom čitavog dana. Tako ga možemo ubaciti u jutarnji omlet, dodati u sendvič ili salatu ili njime začiniti meso. Poboljšava probavu, a njegov glavni sastojak alkaloid piperin već nekoliko sati nakon jela sagoreva masnoće za 8 posto.

Sledeći put kada se odlučite posegnuti za dijetom, pogledajte u kuhinju među police začina. Sigurno ćete otkriti jedan od ovih saveznika lepote i vitke linije koji će vam na suptilan način pomoći da izgubite kilograme.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.