Gde se "najbolje jede": Ovaj grad je proglašen gastronomskom prestonicom sveta

U anketi magazina Conde Nast Traveller, najbolji grad za hranu je Bolonja.
Gde se "najbolje jede": Ovaj grad je proglašen gastronomskom prestonicom sveta
Foto: Pixabay
Većina ljudi Bolonju uglavnom veže za čuveni sos za pastu koji nosi ime ovog grada, ali iz nje i čitave regije Emilija-Romanja potiču i balzamiko sirće, mortadela, parmezan i pršut Parma.
U ovom kraju su i lazanje i tortelini u bujonu prvi put napravljeni.
Kulinarska izvrsnost Bolonje nije samo stvar prošlosti.
 
Grad se i u današnje vreme ponosi svojom hranom i prepun je restorana. U njemu ćete naći skrivene kutke koje posećuju lokalci, restorane za turiste respektabilnog kvaliteta, kao i one nagrađene Mišelinovim zvezdicama. Imajući to u vidu, možda i nije toliko iznenađujuće što je Bolonja proglašena za gastronomsku prestonicu sveta.
 
Osim toga, ovaj grad vredi posetiti i zbog mnogih drugi stvari. Od prelepog srednjovekovnog starog grada i skoro hiljadu godina starog univerziteta, pa do njegovih trgova i ikoničnih arkada njegovih zdanja, Bolonja je obavezna destinacija za sve one koji bi voleli da na trenutak zakorače u neko drugo doba, zbog čega je godišnje poseti čak 1,5 miliona turista.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • L. D

    19.10.2022 09:26
    @Toza
    U pravu ste,zaista! Bolju pastu,picu i riblje specijalitete nisam probao nigde kao u Turskoj! A proputovao sam,dosta i probao raznu hranu i kulinarske djakonije za zivota! Turci su zaista,neprevazidjeni i po cenama!!! Njima netrebaju,ovakve placene reklame jer reklama su zadovoljne musterije!
  • Dr mr pr gin str

    19.10.2022 08:51
    Najbolja hrana za svakoga je ona, koja se pravi na podneblju u kome je neko rođen. To je naučna činjenica, a ovo pomodarstvo, je baš bezveze. To je najbolje za Italijane, za nas je sarma, kiseli kupus, šnicle, punjena paprika, paprikaš, čvarci, štrudla s makom i tako te stvari. Manite nas pica, avokada, batat krompira i na posletku buba i skakavaca.
  • komsha

    19.10.2022 07:41
    Újvidék
    @Realista
    ako si vec iz vojvodine, ne ides u madjarsku da bi jeo.. vec smo tu, samo nadji restoran i privati se..
    ali ako volis talijansku kuhinju, neces ici u novosadske picerije na frizbi pice i prekuvana testa sa sojom i slaninicom od uginulih prasica sto prodaje m... nego u italiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Smeju li jaja da se jedu svaki dan?

Jaja su omiljena namirnica mnogih, poznata po visokom udelu proteina, vitamina i minerala. Ipak, zbog holesterola često su bila na lošem glasu.