Većina ljudi Bolonju uglavnom veže za čuveni sos za pastu koji nosi ime ovog grada, ali iz nje i čitave regije Emilija-Romanja potiču i balzamiko sirće, mortadela, parmezan i pršut Parma.
U ovom kraju su i lazanje i tortelini u bujonu prvi put napravljeni.
Kulinarska izvrsnost Bolonje nije samo stvar prošlosti.
Grad se i u današnje vreme ponosi svojom hranom i prepun je restorana. U njemu ćete naći skrivene kutke koje posećuju lokalci, restorane za turiste respektabilnog kvaliteta, kao i one nagrađene Mišelinovim zvezdicama. Imajući to u vidu, možda i nije toliko iznenađujuće što je Bolonja proglašena za gastronomsku prestonicu sveta.
Osim toga, ovaj grad vredi posetiti i zbog mnogih drugi stvari. Od prelepog srednjovekovnog starog grada i skoro hiljadu godina starog univerziteta, pa do njegovih trgova i ikoničnih arkada njegovih zdanja, Bolonja je obavezna destinacija za sve one koji bi voleli da na trenutak zakorače u neko drugo doba, zbog čega je godišnje poseti čak 1,5 miliona turista.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 5
L. D
Dr mr pr gin str
komsha
ako si vec iz vojvodine, ne ides u madjarsku da bi jeo.. vec smo tu, samo nadji restoran i privati se..
ali ako volis talijansku kuhinju, neces ici u novosadske picerije na frizbi pice i prekuvana testa sa sojom i slaninicom od uginulih prasica sto prodaje m... nego u italiju
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar