Šta da kuvate za ručak: Sladak kupus punjen sirom

Donosimo vam još jedan zanimiljiv i prilično jednostavan recept za ručak.
Šta da kuvate za ručak: Sladak kupus punjen sirom
Foto: Pixabay
Ovo je recept za odličan ručak: Jednu mekšu glavicu slatkog kupusa od 1 kilogram očistite od spoljnjeg lista, pa nožem izdubite koren. 
U lonac sipajte vodu i kad ona provri, posolite je i ubacite glavicu.
 
Kad je kupus mekan, izvadite glavicu iz vode, stavite je u cediljku i čekajte da se voda dobro ocedi.
Za to vreme praviti nadev: u šerpu staviti pola kilograma masnog sira, dodati četiri žumanceta, a zatim čvrsto ulupan sneg od četiri belanceta.
 
Sada olako izmešati svu masu.
 
U kalup, u kome će se kupus peći, staviti 50 grama maslaca ili masti, a može i ulja. 
 
Glavicu kupusa metnuti u kalup tako da otvor na glavici gde je bio koren dođe odozgo, a svaki list ponaosob razviti tako da glavica dobije oblik ruže. 
 
U svaku šupljinu između listova staviti nadev, a kada je sav kupus nadeven, preliti ga maslacem u kome su ispržene mrvice. 
 
Zatim kalup staviti u rernu da se kupus dobro ispeče.
 
Prijatno!
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Smeju li jaja da se jedu svaki dan?

Jaja su omiljena namirnica mnogih, poznata po visokom udelu proteina, vitamina i minerala. Ipak, zbog holesterola često su bila na lošem glasu.