Domaće tortilje koje možete jesti i tokom posta: Ovo je recept

Tortilje su ukusno tanko pecivo koje se može filovati na razne načine i biti savršen brz obrok u bilo koje doba dana.
Domaće tortilje koje možete jesti i tokom posta: Ovo je recept
Foto: Pixabay
Vole ih i deca, pa mogu poslužiti kao zdrava užina za školu, a odličan su izbor i kada vam dođu prijatelji na druženje.
 
Iako ih danas možete pronaći u gotovo svakom marketu, u raznim varijantama, tortilje možete lako napraviti kod kuće. Pored toga, ovo jelo može biti odličan izbor za dane Velikog posta, pa eto ideje za brz, hranljiv i ukusan obrok u narednom periodu.
 
Priprema je zaista vrlo jednostavna, a u nastavku možete pronaći recept koji će vam to dokazati, piše Zadovoljna.hr.
 
Posne tortilje
 
Sastojci:
  • 300 g glatkog brašna
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice šećera
  • 5 kašika ulja (može i maslinovo)
  • 200 ml vrele vode
Priprema:
 
Zamesite testo od navedenih sastojaka, pa ga ostavite da odstoji 15 minuta.
 
Podelite testo na šest jednakih delova (ili više ako želite manje tortilje).
 
Svaki deo formirajte u kuglu i tanko razvaljajte lopticu.
 
Pecite ih u tiganju bez ulja na srednjoj vatri.
 
Gotove tortilje slažite jednu na drugu i umotajte u krpu da omekšaju.
 
Napunite po želji, servirajte i uživajte. 
 
Prijatno!
Savet plus:
 
Ove tortilje mogu biti odličan posni obrok ukoliko ih napunite povrćem ili ribom, kao što je, na primer, tunjevina.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • Nimbus

    20.03.2025 18:16
    Ako ubacite kvasac i za nijansu deblje ih razvucete, dobijete pite za giros :) Provereno.
    Mozete napraviti i vecu kolicinu, blaze ih ispeci i staviti u zamrzivac. Posle ih samo malo dopecete na tiganju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Da se prezalogaji: Slani mafini

Može biti dobro da se nešto na brzinu prezalogaji, može biti dobro i kada dođu gosti - slani mafini sa sirom i spanaćem.

Šmek jeseni: Late kafa sa bundevom

Sezona je bundeve i svih divota koje se od nje prave. Danas vam predlaženo ovu finu kafu sa pireom od bundeve i mešavinom začina za recepte sa bundevom.