Ovsene pahuljice su bogate vlaknima i dugotrajno će vas zasititi, dok voće pružiti prirodnu slast i vitamine. Med je prirodni zaslađivač, a cimet će dati prelep miris i ukus.
Recept možete prilagoditi svom ukusu ili namirnicama koje imate kod kuće.
Sastojci:
1/2 šolje ovsenih pahuljica
1 šolja mleka (ili vode, ako želite lakši obrok)
1 kašičica meda (ili po ukusu)
1/2 banane (ili drugo voće po izboru - jagode, borovnice, jabuka...)
Prstohvat cimeta (opciono)
Malo oraha ili badema (opciono)
Priprema:
U manjoj šerpi pomešajte ovsene pahuljice i mleko (ili vodu) i stavite na srednju vatru.
Kuvajte mešajući oko 3-5 minuta, dok zobene pahuljice ne upiju tečnost i postanu mekane.
Kada je kaša gotova, sklonite je sa vatre i dodajte med. Dobro promešajte.
Iseckajte bananu (ili drugo voće po izboru) i dodajte u kašu.
Po želji, pospite cimetom ili dodajte nekoliko seckanih oraha ili badema za dodatnu teksturu.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 1
Vukasin
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar