Pita sa jabukama - klasik koji uvek miriše na dom

Miris pečenih jabuka i cimeta vraća nas u detinjstvo i okuplja porodicu oko trpeze.
Pita sa jabukama - klasik koji uvek miriše na dom
Foto: Pixabay (ilustracija)
Bilo da volite hrskavo testo ili sočan nadev, pita sa jabukama je desert koji nikada ne izlazi iz mode.
Sastojci:
 
500 g kora za pitu
 
1,5 kg jabuka
 
150 g šećera
 
2 kašičice cimeta
 
100 g mlevenih oraha (opciono)
 
100 ml ulja ili istopljenog putera
 
50 g prezli
Priprema:
 
Jabuke oljuštiti, izrendati i pomešati sa šećerom, cimetom i orasima.
 
Kore ređati po tri, svaku poprskati uljem, pa posuti prezlama i filovati jabukama.
 
Uviti u rolate i poređati u podmazan pleh.
 
Peći na 180°C oko 35–40 minuta, dok ne porumeni.
 
Posuti prah šećerom i služiti toplo ili hladno.
Mirisna pita sa jabukama - jednostavna, domaća i neodoljiva.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti