Predlog za ručak: Kremasti rižoto sa piletinom

Danas vam donosimo recept za jednostavan i kremast rižoto sa piletinom - nije previše skup, a ukusan je i praktičan.
Predlog za ručak: Kremasti rižoto sa piletinom
Foto: Screenshot (Youtube/delicious. Australia)
Sastojci (za ~2–3 osobe):
 
- 200 g pirinča (idealan je arborio, ali može i običan)
 
- 300 g pilećeg filea (isečenog na kockice)
 
- 1 glavica crnog luka
 
- 2 čena belog luka
 
- 400 ml pilećeg bujona (ili vode + kockica)
 
- 200 ml pavlake za kuvanje
 
- 1 kašika maslaca
 
- Maslinovo ulje ili ulje po izboru
 
- So i biber po ukusu
 
- ~30 g rendanog sira (može trapist, gauda ili slično)
 
- Peršun za dekoraciju
Priprema:
 
1. U loncu zagrejte malo ulja + kašiku maslaca.
 
2. Dodajte sitno iseckan crni luk i propržite dok ne postane staklast.
 
3. Ubacite kockice piletine i pržite dok ne porumene sa svih strana.
 
4. Dodajte beli luk, kratko propržite.
 
5. Ubacite pirinač, promešajte da se malo uprži zajedno s mesom i lukom (1–2 min).
 
6. Počnite da dodajete bujon (ili vodu) - kutlača po kutlača, mešajući često. Sačekajte da pirinač upije većinu tečnosti pre nego što dodate sledeću kutlaču.
 
7. Kad je pirinač skoro gotov (mekan, ali da ne bude kašast), dodajte pavlaku za kuvanje i rendani sir.
 
8. Promešajte, posolite i pobiberite po ukusu.
 
9. Pospite seckanim peršunom i poslužite toplo.
Saveti:
 
- Ne stavljajte odmah svu tečnost - rižoto voli postepeno dodavanje.
 
- Mešajte tokom kuvanja da se skrob iz pirinča lepo oslobodi i jelo postane kremasto.
 
- Ako vam je pregusto, možete dodati još malo tople vode ili bujona pred kraj.
 
- Umesto pilećeg mesa, možete koristiti samo povrće i šampinjone - verzija sa pečurkama se često koristi i vrlo lepo ispadne. 
 
Ako vam se rižoto i dalje slepi kaad ga pravite - OVO su mogući razlozi i načini da rešite problem.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti