Ako nemate mnogo vremena za kuvanje: Kremasta pasta sa pavlakom i parmezanom

Danas vam donosimo recept za jednostavno, ali ukusno jelo idealno kada nemate mnogo vremena ni sastojaka.
Ako nemate mnogo vremena za kuvanje: Kremasta pasta sa pavlakom i parmezanom
Foto: Screenshot (Youtube/Easy Peasy Pan)
Kremasti sos sa pavlakom i topljenim parmezanom sigurno će zadovoljiti vaše nepce i stomak.
Savršeno je za lagani ručak ili večeru.
Sastojci (za 2 porcije):
 
- 200 g testenine (špagete, taljatele ili pene)
 
- 2 kašike putera
 
- 2 čena belog luka (sitno seckana)
 
- 100 ml pavlake za kuvanje
 
- 50–70 g rendanog parmezana
 
- So, biber po ukusu
 
- Po želji: malo muskatnog oraščića ili svežeg peršuna
Priprema:
 
1. Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju, u slanoj vodi. Sačuvajte oko 100 ml vode od kuvanja.
 
2. U tiganju otopite puter, pa kratko propržite beli luk (neka zamiriše, ali ne da porumeni).
 
3. Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Pustite da kratko provri.
 
4. Dodajte rendani parmezan, promešajte dok se potpuno ne otopi i pretvori u kremasti sos. Ako je gusto, dodajte malo sačuvane vode od testenine.
 
5. Umešajte skuvanu testeninu u sos. Promešajte da se sve lepo sjedini.
 
6. Po ukusu dodajte biber, a možete i malo muskatnog oraščića za aromu.
 
7. Servirajte odmah, uz dodatak sveže rendanog parmezana i po želji peršuna.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti