Više od 30.000 potpisa za veće kazne za zlostavljanje životinja koju je pokrenula Orka, izazvali su brzu reakciju nadležnih, poručuju u ovoj organizaciji za poštovanje i brigu o životinjama.
Odgovor zašto se čini da letovi traju sve duže mogao bi da leži u fenomenu kojem pribegavaju avio-kompanije, a koji se zove "padding" (punjenje), a koji im pomaže da stignu na vreme, ali uz cenu koju svi plaćaju.
"Imamo malu sovu, predivno!" pomislila je Lori Vulf kad je uočila nešto malo i pufnasto kako se šunja po gnezdu u njenom dvorištu u Jupiteru na Floridi.
Denga groznica, čikungunja, lišmanioza, encefalitis (zapaljenje mozga) ali i druge tropske zarazne bolesti sve se češće javljaju i u oblastima sa umerenom klimom, upozorili su naučnici na Evropskom kongresu o zaraznim bolestima.
Novoformirani sindikat proizvođača suvlakija iz Atine objavio je da bi cena suvlakija, tradicionalnog jela "za poneti" koje vole i turisti i lokalci u Grčkoj, mogla da ode na tri evra zbog povećanja cene svinjskog mesa u svetu.
Većina ljudi misli da na inteligenciju ne može da se utiče, međutim, nakon mnogih istraživanja i sprovedenih studija, naučnici su zaključili da je jod mineral koji u velikoj meri utiče na razvoj inteligencije i mozga.
Nova naučna studija o uticaju ishrane na zdravlje Instituta za metriku i evaluaciju zdravlja (IHME) na Univerzitetu u Vašingtonu pokazala je da je ishrana sa puno natrijuma odgovorna za 33 smrti od 100.000, piše Blumberg.
Britanac Kieran Hamilton (23) koji tvrdi da zarađuje 13.000 dolara na dan, odlučio je da provede tri dana na ulici da bi dokazao svoju teoriju da su beskućnici lenji.
Dva dečaka blizanca rođena su u razmaku od dva meseca, Alesandro 24. decembra, a njegov brat Andrea 22. februara, što je izuzetno retka pojava, objavio je upravnik porodilišta na severu Italije.
Nakon 30 godina koje je proveo kao invalid zbog tumora od 28 kilograma koji mu je prekrivao ceo vrat i veći deo leđa, Kinez poznat samo pod imenom Tang dobio je drugu priliku za život.
Čak i pojedinci jake volje nisu u stanju da pojedu samo jedan čips. Iako su visoki sadržaj soli i masnoća u grickalicama neodoljivi, istraživači su otkrili još jedan razlog zbog kojeg je tako lako pojesti kesicu čipsa, grisina, smokija...