Novosadski informativni portal 021

Život

Raste broj zaraženih HIV-om

U Srbiji raste broj osoba koje žive sa HIV virusom, a polovina novodijagnostikovanih, prema procenama, otkrije infekciju u kasnom stadijumu, upozorili su stručnjaci Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Zdrava hrana štiti pluća

Istraživanje francuskih naučnika sugeriše da je zdravom ishranom moguće za trećinu smanjiti rizik obolevanja od hronične opstrukcijske plućne bolesti (HOPB).

I delfini osećaju tugu

Istraživanje sprovedeno na delfinima iz Atlantika pokazalo je da oni takođe osećaju tugu i žale za mrtvim članovima porodice.

Niskotarifne avio kompanije zainteresovane za Srbiju

Irska niskotarifna avio kompanija Ryanair zainteresovana je za uspostavljanje avio linija za Beograd, kao i nekoliko drugih niskotarifnih avio kompanija poput JOIN Reigonal Airlains , Vuleing airlains, Germania airlain, najavila je sekretarka za privredu Beograda Tijana Maljković.

Hram posvećen nordijskim bogovima na Islandu

Asatruarfelagid, neopaganska organizacija, planira da započne izgradnju hrama posvećenog nordijskim božanstvima, prvi put od kako je hrišćanstvo stiglo na ovo ostrvo, pre oko 1.000 godina.

Marihuana ne smanjuje koeficijent inteligencije

Štetnost pušenja marihuane često je u fokusu društvenih rasprava i naučnih istraživanja, a poslednjih godina popriličan je broj studija koje opovrgavaju (uvreženo) mišljenje o tome da je marihuana štetna.

Ostala bez kose posle farbanja?

Beograđanka A. R. javila se RTS-u i ispričala kako joj je nedavno gotovo potpuno opala kosa, pošto se ofarbala bojom za kosu koju koristi već 30 godina.

Zdrave namirnice za vašeg psa

Kao odgovorni i informisani vlasnik psa sigurno znate da previše hrane koju mi koristimo može biti štetno po zdravlje vašeg ljubimca. Međutim, postoje neke namirnice koje se bezbedno mogu dodati obroku za psa u umerenim količinama.

Ova hrana štiti od raka

Rak je jedna od najtežih bolesti današnjice koja odnosi mnoge ljudske živote. Zato je važno znati na koje se sve načine možemo boriti protiv te podmukle bolesti.

Zašto je bolje sa starijim muškarcem

Ono što frustrira mnoge mlađe momke jeste to što teško mogu da smuvaju devojke iz svoje generacije, jer one, iz nekog njima neshvatljivog razloga, neće ni da pogledaju nekog svog vršnjaka, već biraju one starije.

Diznilend u Kini odložen za sledeću godinu

Otvaranje prvog zabavnog parka Diznilend u kontinentalnom delu Kine, predviđenog u Šangaju, odloženo je za narednu godinu, prenosi danas list Vol strit džurnal ne precizirajući razloge odlaganja.

Koliko često udate žene imaju seks?

Mnogi žive kao samci iako su u braku. Seks postaje sve ređi, a ako se i vi suočavate sa ovom situacijom, ovde imate nekoliko saveta koji će možda upaliti.

Do tri litra vode dnevno tokom zime

Tokom zime, telo ne prepoznaje znake dehidracije, što dovodi do osećaja pospanosti, suve kože, umora, naelektrisane kose i glavobolje, istakla je danas specijalista za celovitu i makrobiotičku ishranu dr Nina Bulajić i poručila da je u organizam neophodno unositi najmanje dve do tri litre vode dnevno i u zimskim mesecima.