Novosadski informativni portal 021

Život

Šta treba znati pre odlaska u Jordan

Jordan je najpoznatiji po tri stvari, a to su Petra – drevni grad smešten u srcu planinske pustinje, Aman – metropola po meri svakog čoveka i Kraljica Ranija – po mnogima najelegantnija žena na svetu. A mi smo "iskopali" i još neke detalje...

Soko dobio kontaktna sočiva

Četverogodišnji soko Baner, koji je prestao da leti zbog gubitka vida, u SAD-u je povrgnut operativnom lečenju katarakte.

Ko i kad vara u vezi?

Dok žene češće varaju u mladosti, muškarci to čine kada su stariji. Partner čija draga zarađuje više od njega varaće češće, kao i žene koje su dominantne u odnosu...

Pivo dobro za mozak

Iako to verovatno ne bismo rekli za ljude koji se opijaju, nova studija je pokazala da je pivo zapravo dobro za mozak.

Beograd najjeftiniji veliki evropski grad

U najnovijem istraživanju, koje je u okviru evropskog programa za kooperaciju "Euro-test", sproveo nemački auto-moto klub ADAC, Beograd je, što se tiče turističkih troškova, najpovoljniji veliki evropski grad.

U Evropi pet miliona obolelih od autizma

Na osnovu činjeničnih podataka dobijenih naučnim istraživanjem, danas se zna da autizam nije retka pojava i ako se uzme u obzir ceo spektar autističnih poremećaja, ova vrsta poremećaja obuhvata 0,6% ukupne populacije, što znači da u Evropi ima oko 5 miliona osoba sa autizmom.

Zašto parovi tepaju međusobno?

"Bebo, zlato, dušo, maco, kuco, medo, mišu..." - samo su neki od nadimaka koje brojni parovi koriste u svakodnevnoj komunikaciji jedno s drugim. Evo šta na to kaže nauka.