Život
21.05.2012.
08:30 > 16:40
Pojedini reumatski bolovi mogu se ublažiti kontrolisanim gladovanjem, tvrde nemački naučnici sa Univerziteta "Fridrih Šiler" u Jeni.
  • lara

    31.05.2012 06:41
    giht
    poznato je da neke bolesti kao sto je giht, nastaju talozenjem viska mokracne kiseline u zglobove, i prave oroke, bolove, upalu...Uzrok je genetika, poremeceni metabolizam, a lecenje podrazumeva izmedju ostalog i dijetu sa smanjenim unosom odredjenih namirnica i belancevina. Ima razlicitih primera dijeta, jedna je na sajtu http://www.porodicnilekar.net/index.php?option=com_content&view=article&id=498:-ishtana-obolelih-od-gihta&catid=35:pravilna-ishrana&Itemid=63
  • 26.05.2012 01:35
    Malo sutra
    Ovo je teško za čitanje šta se sve nudi gladnom narodu koji nema novca za osnovne životne potrebe,jelo.Te čitaš ovsene pahuljice,pšenica,zeleni ječam za zdravlje i neznam kojekakve gluposti,dijeta za jedno,drugo...,šta sve neće izmisliti da smire gladan narod?!Dali treba da jedemo ono što jedu svinje i onda još da gladujemo?Baš me zanima dali se tako leče oni koji nalaze put do novca,dali dijetama i kojekakvim pahuljicama ili se pristojno najedu da kažem onako narodno luka i slanine.
  • radenko

    22.05.2012 11:56
    najbolji lek
    Uzmite Glucosamine 1000mg svaki dan i zlicicu ribljeg ulja ili kapsulu sa uljem ako vam se gadi POMAZE GARANT !
  • LimanacNS

    21.05.2012 11:02
    Hm
    Problem sa reumatskim artritisom je što čovečanstvo još uvek ne zna uzrok bolesti, postoje teorije i pretpostavke, ali niko ne može da tvrdi - tako i tako nastaje. Zbog toga se leče posledice, a ne uzroci problema. I svaki bolesnik individualno reaguje, što jednom koristi, drugom baš i ne. Bilo kako bilo, volja je značajan faktor. U kom god stadijumu bolesti čovek bio, može da živi sa njom. Jer mora.
  • Limanka24

    21.05.2012 10:11
    Piti vode!
    Kod dugotrajnijeg manjka unosa dovoljne kolicine vode, 2l dnevno, prvo se javljaju reumatski bolovi. Lece se jakim lekovima protiv bolova a telo je i dalje zedno. Ko ima te bolove neka pije i do 3l u pocetku. Naravno, kod ljudi koji vec godinama pate, nista se nece desiti preko noci. Vredi probati.
  • 21.05.2012 09:15
    Svako ima svoj lek, nije sve za svakoga.
    Nekome ovo sigurno pomaže, ja lično verujem, jer postižem odlične rezultate promenom načina ishrane, pretežno biljna hrana, što više sirova i mnoge smetnje i boljke su se stišale, a neke i nestale . Sve je stvar toga da li je neko spreman na odricanje i promenu navika, pa kada vidi benefit u tome, postaje mu novi način života. Pokušajte eksperiment sa zdravijom ishranom, ništa ne škodi a može pomoći.
  • LimanacNS

    21.05.2012 08:45
    Tja
    Iz iskustva obolelog člana porodice mogu samo kiselo da se nasmešim ovoj tvrdnji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna