Autor: Tanjug

Info
22.08.2017.
17:44 > 17:52
Od 1. septembra, u 200 škola u Srbiji, umesto sa dnevnikom, nastavnici će u učionice ići sa laptopom ili tabletom u koje će evidentirati ocene, izostanke, pohvale.
  • nada

    22.08.2017 21:52
    za dobro
    To je gubljenje vremena sa ocenjivanjem prekpo komp. .Bolje bi bilo da nam vratite uniforme u skole da se zna da je djak nego deca dolaze kao u diskoteku.,da se u skole uvede malo discipline da se zna kako se ponasati u skoli.
  • /

    22.08.2017 21:22
    /
    otkud tolika delikvencija ako su vam deca na casu
  • gari

    22.08.2017 20:28
    @Nindža Kornjačleone
    Mislim da je rešenje da svaki roditelj odabere koliko često da mu se šalje izveštaj, pa će onda neko dobijati izveštaj jednom nedeljno, neko jednom mesečno, neko samo pred roditeljske sastanke. Nije sistem loš, jer pomaže onim roditeljima koje zanima šta im dete radi u školi.

    A ovo za SMSove od 300 dinara... U potpunosti se skažem, nisam znao da je bilo tih 300 dinara u igri tad. Još jedan argument na ono moje od malopre: čemu SMS kad imamo elektronsku poštu, a smart telefon je skoro svakome došao u džep.

    Ideja je dobra, ali bi bilo žalosno da opet vidimo lošu realizaciju.
  • gari

    22.08.2017 20:20
    "Takođe, direktori će u svakom trenutku moći da vide kako je rangirana njihova škola u odnosu na druge, a kriterijumi u rangiranju biće ocene, broj izostanaka i dostignuća na takmičenju. Ukoliko se desi da nastavnik pogreši ocenu, mora da prosledi zahtev za izmenu ocene direktoru koji to obavlja."

    Jel to znači da će neko škole da rangira po tome kakve su ocene u kojoj školi date? Jel to dalje povlači da će nastavnici trebati da ublažavaju svoje kriterijume kako im škola ne bi ispala loša?

    I ovo da samo direktor može da unosi promenu u ocene mi je totalna gnjavaža. Trebali bi da naprave da se ocena može ispraviti i bez direktora u roku od 24 sata, ili u tako nekom razumnom periodu. Naravno, sigurno će ovo u praksi moći i kod pomoćnika direktora i slično, ali ne vidim razlog što gnjaviti ljude sa greškama u kucanju - posebno ako sistem ne bi zaboravljao gde su sve unošene izmene.

    A SMS je pomenut u naslovu, a ne vidim da je igre pomenut i u tekstu. U svakom slučaju, s obzirom na to koliko su kilobajti jeftiniji od SMS poruka ne vidim razlog zašto se roditeljima ne bi slao mejl umesto SMS poruke koju operateri nerealno naplaćuju.

    I jel će ovo da zameni klasične dnevnike, ili će se voditi dvostruka evidencija?
  • Dokle?

    22.08.2017 19:08
    About Ujdurma
    Poslednji put kad je ta ideja gurana bio je to gosn. Dulić, njegovi drugari iz osnovne škole u VT com-u i naplata roditeljima ne malih 300 dinara mesečno za SMS-ove.
    Neko od aktuelnih regularno izglasanih i podržanih lopova preuzeo ideju?
  • Prosvetiteljka

    22.08.2017 18:59
    Sve je to lepo, ali onda jedan nastavnik pola časa treba da sedi i ukucava ocenu, pohvalu, izostanak, komentar... Gubljenje vremena. Pretvorićemo se u robove mašine, i izgubićemo dosta vremena koje treba da posvetimo da decu nečemu naučimo. To ne može posle časa, mora odmah da se piše, jer ako držim 4-5 časova u nizu i podelim više ocena i imam da pribeležim neka zapažanja, kasnije se svega ne mogu setiti...
    To je slično kao kad odemo kod lekara. On nas fino pita, pregleda, a onda više od pola vremena potroši na unos podataka...
  • Nindža Kornjačleone

    22.08.2017 18:37
    Ne bi bilo lose da svaki ucenik pored sebe ima 2 udbasa. Ko zna sta sve moze da im padne na pamet. Opasne su to godine, treba da imaju 0 slobode.
    Ovo nicemu ne vodi. Roditelj kojeg interesuje sta mu dete radi u skoli ce ici redovno u skolu. Onaj koga ne interesuje ce da se izdire i gnjavi dete kada dobije sms.
    Treba da imaju odredjenu slobodu. Sve i da je ta sloboda vezana za koji kec ili bezanje sa casa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna