Autor: Beta

Info
15.09.2017.
07:51 > 12:03
Severna Koreja lansirala je raketu srednjeg dometa koja je preletela preko Japana i pala u Tihi okean, saopštile su vojske SAD i Južne Koreje.
  • Misko-NS

    15.09.2017 18:32
    Obaranje
    Sto Japan ne obori bilo koju raketu koja leti prema njihovoj teritoriji ?
  • @Zgrožen

    15.09.2017 12:48
    Ne razumem potrebu ljudi da analiziraju javno dostupne podatke, koristeći svoje jedva-stečeno osnovno i/ili srednje obrazovanje i da, pritom, svoju analizu smatraju validnom i jedinom ultimativnom istinom, a svi koji ponude drugačiju analizu rade za DB, vladu, SAD, Vučića, ___________ (upiši radnom organizaciju po želji). Pretpostavljam, da ćete i za mene reći da sam obojena u boje neke organizacije, koju ne volite preterano, a ja samo želim da izdvojim svoje vreme, kako bih Vam objasnila osnove (nuklearne) fizike, isključivo da biste prestali da širite paniku i dramu, misleći da ste pametniji od svih ostalih.

    1. Nisu silverti, nisu sliverti, nego siverti (Sv)
    2. Prosečna doza jonizujućeg zračenja koju čovek primi u toku godine je oko 700 nanosiverta po satu. Apsolutni maksimum ovih prosečnih doza, za obične ljude, je, na godišnjem nivou, 5700 nanosiverta po satu. Dakle, sve ovo prosečan čovek doživi, bez posledica.
    3. Na dozama većim od 10000 nanosiverta po satu, kontinuirano (jer se jonizujuće zračenje akumulira), povećava se rizik od kancerogenih oboljenja
    4. Sa većim dozama, sve ovo polako eskalira, sve do doze od 333 MILIONA nanosiverta po satu, kad nastupa momentalna smrt

    Jonizujuće zračenje je, u nekoj meri, svuda oko nas (npr. u kazaljkama satova, koje svetle u mraku), ono varira, i akumulira i dokle god se ne izlažete SVAKODNEVNO, izuzetno visokim dozama zračenja, niste pod rizikom.

    Ako baš toliko brinete - skinite sat :D
  • Jovica

    15.09.2017 12:15
    Ovaj debeljko je stvarno odlepio.
  • Ulinsky

    15.09.2017 10:50
    Dogovor
    A Rus. Cuti.
    A Kinez. Cuti.
    Pametnom jasno.
  • Vaspitacica

    15.09.2017 10:38
    Bice zapamcen kao Kim the rocket man.
  • Zgrožen

    15.09.2017 09:56
    Agencije za merenje
    Potpuno sam izgubio poverenje u međunarodne i evropske agencije za merenje radioaktivnosti, jer se merne tačke nakon incidenta uklanjaju u roku od 4-12 sati.
    Imali smo juče 2000 nanosilverta na sat u Nemačkoj i nedugo zatim rast radioaktivnosti u Grčkoj, Kefalonija u maloj luci na ostrvu pored Itake. Konstantan rast od 567 do 1400 nanosliverta na sat.
    Ako je Novi Sad na 123 nanosilverta a Bragin u uKrajini pored Černobilja na 500, onda vam je jasno koliki su to bili incidenti na severu Nemačke (uklonjena merna tačka, odnosno podaci sa nje).
    Jednostavno, nama kao običnom narodu nikada ništa neće biti na vreme saopštavano.
    Agenicie služe samo za merenja i zamajavanja naroda da je sve u redu.
    Imali smo incident u Italiji, Viterbo gradić sa nekom hemijskom industrijom, ispuštanje radioaktivnih gasova u vazduh i taj oblak je otišao putem Makedonije.
    Naravno, sva ta sila od naučnika niko ništa ne zna, iako je bila vidljiva merna tačka na 480 i nešto. Skoro kao Černobilj redovno sadašnje zračenje.
    Čim se pojavi - uklanjaju.
    Trenutno, Grčku još uvek možete videti. Pitanje je da li Grci znaju šta im se radi tamo.
    To su zvanični evropski podaci:
    https://remap.jrc.ec.europa.eu/GammaDoseRates.aspx
    Hajde, stručnjaci i diplomirani sa naučnim radovima. Javljajte se i recite da je 2000 nanosilverta zdravo.

  • Gradjanin

    15.09.2017 09:42
    ???
    Mnogo ima ludaka na nasoj planeti na celu drzava, koje je narod izabrao a oni taj isti narod vode u propast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna