FINA tražila našim vaterpolistima da daju krv dan pre početka Svetskog prvenstva

Međunarodna plivačka federacija (FINA) tražila je od naših i mađarskih vaterpolista da se samo dan pre početka Svetskog prvenstva u Kazanju jave u medicinski centar radi davanja krvi.
Međunarodna plivačka federacija (FINA) tražila je od naših i mađarskih vaterpolista da se samo dan pre početka Svetskog prvenstva u Kazanju jave u medicinski centar radi davanja krvi.

Nije poznat tačan razlog ove odluke, niti zašto su odabrane samo ove dve selekcije, ali FINA se odlučila na neuobičajan postupak zbog kojeg je malo poremećena priprema Srbije za premijeru protiv Crne Gore.

Naime, Srbija je u nedelju trebala da odradi dva treninga pred meč sa Crnogorcima, koji je na programu u ponedeljak od 19 časova, ali večernji trening sa Japanom je morao da bude otkazan zbog iznenadnog zahteva FINA. Kontrola te vrste iziskuje promenu dnevnog režima, pa je zbog toga selektor Dejan Savić morao da promeni plan rada.

Naš reprezentativac Miloš Ćuk će protiv Crne Gore odigrati svoj 100. meč za Srbiju. "Jubilej prija ali nije bitan. Biće to kao i uvek egal utakmca do samog kraja", poručio je Ćuk.

"Imaćemo u ponedeljak na dan utakmice još jedan pred meč sa Crnom Gorom. Ne treba trošiti reči o snazi rivala. Znamo kakve smo mečeve igrali i to sve govori”, rekao je Savić. Naš reprezentativac Milan Aleksić je istakao da je važnije da Srbija bude na visokom nivou kada počne eliminaciona faza nego u takmičenju u grupi.

"Ni jedan rezultat u ovom susretu nema epohalnu vrednost. Važno je da damo sve od sebe a vreena za popravak ima. Najbitnije je da smo najjači kada je najpotrebnije, takmičenje je dugo", istakao je Aleksić.

U poslednje vreme dve selekcije su sastale više puta ali najviše pamtimo poraz na Svetskom prvenstvu 2013. godine u četvrtfinalu sa 9:8, kao i preokret našeg tima u Budmpešti u polufinalu šampionata Evrope. U drugom meču naše grupe D sastaće se u ponedeljak reprezentacije Japana i Australije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.