Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Negodovanje zbog predstavljanja knjige o Tačiju

U organizaciji Austrijskog instituta za evropske i bezbednosne politike i Instituta dunavskog regiona i centralne Evrope (IDM), sutra će, u Diplomatskoj akademiji u Beču, biti predstavljena knjiga "Nova država – moderni državnik Hašim Tači", a komentare je izazvala i pre nego što se dogodila.

Formiranje italijanske vlade odloženo

Formiranje prelazne italijanske vlade koju bi činile neizabrane tehnokrate odloženo je pošto mandatar Karlo Kotareli nije danas predstavio spisak ministara predsedniku Italije Serdju Matareli, suprotno od očekivanja.

"Bez Hitlera i Staljina ne bi bilo EU"

Bivši šef češke diplomatije Karel Švarcenberg smatra da je Evropska unija najveći uspeh koji je ikada postignut i dodaje da bez Hitlera i Staljina nikada ne bi došlo do evropskog ujedinjenja.

SAD: Drvo ubilo novinara i snimatelja

Televizijski novinar Majk Makormik i snimatelj Arom Smelcer poginuli su u Severnoj Karolini dok su izveštavali na obodu tropske oluje Alberto koja je stigla do južnih država SAD.

Sud: Vreme je da Holandija prizna treći pol

Sud u Holandiji saopštio je da bi poslanici trebalo da priznaju neutralni, treći pol, što je zaključeno u sudskoj odluci o osobi koja se ne identifikuje ni kao muškarac, ni kao žena.