Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Sutra počinje "Novosadsko dečije leto"

Sa željom da se kreativni sadržaji, koji se najmlađim sugrađanima nude tokom godine, prošire i na letnji raspust, 14 institucija i organizacija u Novom Sadu, uz podršku Grada, okupilo se oko projekta "Novosadsko dečije leto", koje počinje sutra i traje do 31. avgusta.

Predaju potpise protiv privatizacije Vodovoda

Inicijativu za organizovanje referenduma na kojem bi se Novosađani izjašnjavali o statusu preduzeća "Vodovod i kanalizacija" svojim potpisom podržalo je 31.228 građana i ta dokumentacija biće predata predsedniku Skupštine grada Aleksandru Jovanoviću sutra u podne.

Posle kupanja u Dunavu obavezno tuširanje

Redovne analize na javnim plažama u Novom Sadu, Futogu i Begeču pokazuju da je kvalitet dunavske vode za kupanje i rekreaciju nešto bolji nego prethodne kupališne sezone, kada je tek svaki treći uzorak zadovoljavao propisane norme.  

Pavličić očekuje još tri milijarde u budžetu

Gradonačelnik Igor Pavličić očekuje da Grad od 1. oktobra dobije tri milijarde dinara na ime transfernih sredstava i povrata dela novca od poreza na zarade, što će, kako je naveo, biti usmereno najviše na izgradnju puteva i kanalizacije.

Centru za socijalni rad nedostaju radnici

Broj dece u ustanovama socijalne zaštite povećava se iz godine u godinu, dok broj radnika u njima ostaje isti. On je predviđen "pravilnikom o normativima, standardima i organizaciji centara za socijalni rad".

Danas otvaranje Sinema sitija

Sinema siti biće otvoren u subotu, 18. juna projekcijom filma "Sutra će biti bolje" poljske autorke Dorote Keđežavske kojoj će biti uručena nagrada za doprinos evropskom filmu.

Nema obustavljanja zatvorske kazne

Prekršajni sud u Novom Sadu odbio je molbu osuđenih bivših radnika preduzeća "Petar Drapšin", članova sindikata Solidarnost, da im se zatvorske kazne obustave dok traje postupak pred Ustavnim sudom Srbije ili da im se te kazne pretvore u društveno korisni rad.

Kamere smanjile broj nesreća

Video nadzor saobraćaja u Novom Sadu umnogome je uticao na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, rekao je zamenik načelnika novosadske Policijske uprave Stevan Krstić.

Državi rok do srede da reši probleme putara

Predsednici sindikata pet firmi članica "Nibens" grupe, na sastanku sa predstavnicima banaka i Vlade Srbije, dali su rok državi da do srede, 22. juna, reši tešku finansijsku situaciju u kojoj se putari nalaze, rekao je za Radio 021 predsednik sindikata u "Bačkaputu" Đuro Trivunović.

KCV proneverio 12 miliona evra?

Srpska napredna stranka podnela je krivičnu prijavu za organizovani kriminal protiv direktora Kliničkog centra Vojvodine Dragana Draškovića zbog navodne pronevere skoro 12 miliona evra preko, kako oni tvrde, sumnjivih javnih nabavki.

Prekinut štrajk u "Pinkiju"

Radnici nekadašnjeg "Heroj Pinkija" obustavili su štrajk, jer su postigli dogovor sa rukovodstvom da im u naradnim danima budu isplaćene zaostale zarade.  

Besplatni pregledi na Vidovdanskom naselju

Akcija "Otvorena vrata Doma zdravlja" u subotu, 18. juna, biće održana u Mesnoj zajednici "Vidovdansko naselje", u prostorijama OŠ "Dušan Radović" (stara škola), Temerinska 133, ulaz iz Javorove ulice.