Plate u avgustu bile manje nego u julu

Prosečna neto zarada u avgustu iznosila je 45.286 dinara i nominalno je manja za 2,1 odsto nego u julu, a realno smanjenje je tri odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

U poređenju sa istim mesecom prošle godine prosečna zarada je nominalno veća za 1,5 odsto i realno za 0,3 odsto.

Prosečna bruto zarada u avgustu je bila 62.474 dinara, što je nominalno za 1,9 odsto manje nego u julu i realno za 2,8 odsto, dok je u odnosu na isti mesec prošle godine nominalno povećana za 1,5 odsto, a realno za 0,3 odsto.

Za prvih osam meseci ove godine prosečna neto zarada je nominalno veća za 3,6 i realno za 2,6 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, koliko je uvećanje i prosečne bruto plate.

  • Summer time

    26.09.2016 13:26
    Nelojalni
    "Nelojalni" iz Zavoda su sastavili taj izvešaj, dok su oni "zaslužni" bili na godišnjem odmoru.
    Ko od njih realnije obrađuje podatke, e, to ne znam...
  • ja

    26.09.2016 13:22
    laž
    toliko o najavljenom povećanju Aleksandra Vučića. Baš ti hvala Premijeru. Nemoj više molim te da povećavaš. Samo odlazi i povedi svoje BOTOVE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.