Osnovala pogrebni servis "plati danas-umri sutra"

U Sloveniji je osnovan prvi servis za pogrebne usluge koji se od klasičnih razlikuje po tome što se budući pogreb naručuje po vlastitom ukusu još žive osobe, i odmah se naplaćuje u gotovini ili u ratama, čime se porodica oslobađa budućih briga u najtežim trenucima.

Preduzeće punog naziva "MPN Moj pogrebni plan, kompanija za osiguranje pogrebnih usluga, d.o.o." osnovala je i vodi menadžerka Alenka Žnidaršič Kranjc, najpoznatija kao osnivačica i direktorka prvog slovenačkog privatnog penzionog fonda.

Ideju za organizovanje i planiranje pogreba unapred, kako kaže, dobila je od jednog stranog finansijskog konsultanta koji je član upravnog odbora njenog penzijsko-investicionog fonda Prva group.

Iako je u delu javnosti njena preduzetnička inovacija dočekana s nešto sarkazma, preduzeće je već registrovano i dobilo je poreski broj, i oglasima traži prve klijente.

U oglasnim porukama i na svojoj veb-stranici, novi pogrebni servis upozorava da su pogrebni troškovi sve veći, dok oni garantuju da će uplaćena sredstva osobe koje o svom odlasku s ovog sveta razmišljaju odgovorno i ne misle time da opterećuju porodice, pametno ulagati u investicione fondove i tako ih uvećavati do dana njihove smrti.

Zato već sada oni koji s novim pogrebnim servisom sklope ugovor mogu da planiraju i plate sopstveni pogreb po garantovanim trenutnim cenama na tržištu i uz pogrebnu ceremoniju koju unapred zažele i zapišu.

Za početak, nude tri paketa pogrebnih usluga, višeg, srednjeg i nižeg razreda. "Za pogreb brinemo mi, i u tom je trenutku dovoljan telefonski poziv rodbine i porodice. Izbor usluge, a time i cene je racionalan, jer se ne odvija pod pritiskom teškog trenutka", navode u preduzeću "Moj pogrebni plan".

Prema rečima Alenke Žnidaršič Krajnc koja se bavi i poslovima osiguranja i domovima za starije osobe, svoju je inicijativu pokrenula na osnovi iskustva iz drugih razvijenih zemalja, gde se - kako tvrdi - za praksu angažovanja planera za sopstveni pogreb već odlučuje svaki dvadeseti čovek stariji od 65 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija