Svaki peti poslodavac planira otpuštanja od Nove godine

Čak 20 odsto velikih preduzeća planira da smanji broj zaposlenih u naredna tri meseca.
To su pokazali rezultati ankete koju je uradila Privredna komora Srbije. "U segmentu tromesečnih očekivanja, u novembru je zabeležen najlošiji rezultat. Pesimizam po pitanju novog zapošljavanja zabeležen je i u segmentu srednjih preduzeća", napominje se u "Barometru".
 
Iako se u novembru 28 odsto anketiranih firmi izjasnilo da im proizvodna aktivnost raste, uz šest odsto onih kojima je aktivnost u padu, rast proizvodne aktivnosti u poslednja tri meseca praćen je slabijim rastom zaposlenosti. "U novembru je zabeležen najniži rast zaposlenosti još od januara ove godine", ističe se u Barometru.
 
Inače, indikator tromesečne očekivane prodaje na domaćem tržištu zabeležio je blagi pad u odnosu na oktobar, ali još ukazuje na relativno jaku konjunkturu u naredna tri meseca. Tako je na pitanje kakvi su proizvodni kapaciteti u odnosu na ugovorenu prodaju, 13,1 odsto firmi reklo da su preveliki, dok je 5,6 odsto istaklo da su premali, čime je ostvaren najbolji rezultat ovog pokazatelja od početka godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija