Na svetu ima 33 miliona milionera

U svetu trenutno ima 33 miliona milionera (ako se imovina računa u američkim dolarima), dok 3,5 milijardi ljudi - nešto manje od polovine čovečanstva - raspolaže sa manje od 10.000 dolara imovine.
Banka Kredit Svis, koja od 2000. godine računa vrednost bogatstva, objavila je godišnjak u kojem navodi finansijsku i nefinansijsku imovinu - novac na računima, štednju, deonice, životna i penziona osiguranja, stanove, kuće i zemljišta. 
 
Kad se sve to sabere i oduzmu dugovi, ispada da ukupno svetsko bogatstvo iznosi 256 biliona dolara i da je u ovoj godini poraslo za 3,5 biliona ili 1,4 odsto. Bilion je milion miliona, a Amerikanci taj broj sa 12 nula zovu trilionom, navode finansijski portali. 
 
U banci Kredit Svis navode da je broj milionera za godinu dana povećan za 155 odsto. Istovremeno, broj ultrabogatih pojedinaca, onih sa imovinom većom od 50 miliona dolara, veći je za 216 odsto. Njih je ukupno 140.900 u celom svetu. 
 
Bogataša sa milijardom dolara i više ima ukupno 2.026. Kada bi se svi svetski milioneri okupili na jednom mestu, zauzeli bi šire gradsko područje Tokija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija