Boing otpušta stotine inženjera

Američki proizvođač aviona Boing ukinuće stotine radnih mesta za inženjere za civilnu avijaciju zbog usporavanja prodaje.
Boing otpušta stotine inženjera
Foto: 021
Kako je naveo portparol Dag Alder kompanija u okviru svojih stalnih "napora da poveća konkurenost i investira u budućnost, smanjuje troškove da bi se nivo zapošljavanja podudario sa potražnjom tržišta". On je rekao da će smanjenje broja zaposlenih koje će uključiti i menadžere biti sprovedeno putem dobrovoljnih odlazaka i u nekim slučajevima i direktnih otpuštanja.
 
Ova mera štednje koja stupa na snagu 23. juna na prvom mestu pogodiće Boingove proizvodne pogone u saveznoj državi Vašington.
 
Boing je glavni privatni poslodavac u toj severozapadnoj američkoj državi gde ima 70.000 zaposlenih i proizvodi avion 737 MAX, verziju sa manjom potrošnjom njegovog bestselera 737.
 
Boing je početkom godine već ukinuo 305 radnih mesta za inženjere i 1.500 za mehaničare u okviru plana dobrovoljnih odlazaka. Predviđena su i dalja ukidanja radnih mesta što bi trebalo da bude objavljeno do kraja godine.
 
Boing trenutno zapošljava 146.962 osobe, a za godinu dana je smanjio radnu snagu za 7,6 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.