Za godinu dana skoro sve skuplje u Srbiji

Potrošačke cene u Srbiji porasle su za skoro četiri odsto za godinu dana.
Za godinu dana skoro sve skuplje u Srbiji
Foto: 021.rs
Kada se gleda trend rasta/pada cena, najniže cene su uglavnom u letnjim mesecima, dok rastu tokom jeseni i naročito zimi. Inflacija je u blagom porastu počev od januara, a kada se porede zvanične cene, na primer, u martu u odnosu na februar, više su za skoro ceo procenat.
 
Za godinu dana su u Srbiji poskupeli skoro svi vidovi komunikacije, ali najviše računi za telefon (poskupljenje od četiri odsto). Poskupelo je i zdravstvo u pogledu cena lekova, opreme, ali i pojedine zdravstvene usluge, kao i obrazovanje. Poskupelo je i tekuće održavanje domaćinstava, hrana i piće, vidovi transporta, kao i restorani i hoteli. 
 
U Srbiji je ove godine u odnosu na prethodnu jeftinija rekreacija, cena odeće i obuće, kao i komunalije.
 
Poskupljenje koje je u poslednje vreme izazvalo najveću reakciju građana je poskupljenje goriva. Trend rasta cene sirove nafte na svetskom tržištu je stalan, što izaziva rast cene goriva i u Srbiji, ali "na kašičicu". To je takozvani "neprimetan" rast koji traje neko vreme, a o tome više možete da pročitate OVDE.
  • psihijatrija

    18.04.2017 22:16
    Malo mi je ova vest cudna . Stalno me uveravaju da smo mi NEPRIKOSNOVENI LIDER REGIONA .
  • Serif Konjevic

    18.04.2017 21:55
    Ovolikog poskupljenja nema ni u najgorim ekonomijama Afrike .
  • cisto sumnjam

    18.04.2017 21:53
    idotizam
    Kakve cene odece i obuce su u padu , sve je otislo od 10 do 80 posto, mogu da racunaju sta hoce i objavljuju sta hoce to su proklete lazi, poskupljuje svaki dan danas sam pitala prodavacicu koliko puta dnevno menjaju cene i nasmejala zenu ali meni nije bilo do smeha.Ovo nema nigde u svetu i to treba javno reci i zato izaci na ulice jer je drzava neuredjena i pravno i ekonomski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija