Osniva se još jedna istražna komisija za Agrokor

Sabor Hrvatske je danas većinom glasova osnovao istražnu komisiju za Agrokor, koja treba da istraži političku pozadinu slučaja posrnulog hrvatskog koncerna.
Za osnivanje komisije glasalo je 113 od ukupno 151 poslanika hrvatskog parlamenta, dok ih je 11 bilo protiv, a 13 uzdržanih.
 
Na čelu Komisije je poslanik opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) i bivši ministar prasvosuđa Orsat Miljenić.
 
Komisija treba da do kraja oktobra obavi tehničke poslove, a potom će, kako je rečeno, početi "sadržajni deo rada". O tome ko će biti pozvan da svedoči i kojim redom, odlučuje sama Komisija koja rad treba da završi u roku od šest meseci.
 
Od početka 1990-tih godina je osnovano desetak istražnih komisija, ali ih je većina rad završila bez značajnijih rezultata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.