Rusi sve manje kupuju od Srbije

Srbija je za sedam meseci ove godine u Rusku federaciju izvezla poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u vrednosti od 156 miliona dolara.

Srbija je za sedam meseci ove godine u Rusku federaciju izvezla poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u vrednosti od 156 miliona dolara.

To je izjavio sekretar Udruženja za poljoprivredu PKS Nenad Budimović, koji očekuje da će ukupan izvoz u 2015. biti manji od prošlogodišnjeg.

Ukupna vrednost izvoza srpske hrane u Rusku federaciju prošle godine je iznosila 311 miliona dolara, naveo je Budimović. "Mislim da će ove godine biti nešto manji nego prošle godine", kazao je Budimović.

On je rekao da izvoz u Rusku federaciju čini oko 10 odsto ukupnog izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Srbije.

Budimović je naveo da su u celoj strukturi izvoza na rusko tržište najviše zastupljeni meso, mleko, voće i povrće. "Mislim da je ova godina pokazala da Srbija treba još više da radi na količini i kontinuitetu na tako zahtevnom tržištu kao što je tržište Ruske federacije", kazao je Budimović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.