Nikola Selaković i dosadašnji šef BIA u Vučićevom kabinetu

Bivši ministar pravde Nikola Selaković biće imenovan za generalnog sekretara u kabinetu novog predsednika Srbije Aleksandara Vučića, piše "Blic" pozivajući se na "ekskluzivna saznanja".
List podseća da se prethodno spekulisalo da li je Selaković kandidat za premijera, a da je on nedavno izjavio da se "u ovom trenutku" ne opterećuje ambicijama da bude novi premijer ili gradonačelnik Beograda, kao i da ne zna da li baš njega Aleksandar Vučić priprema za "svog naslednika".
 
U intervjuu "Nedeljniku" Selaković je rekao da zbog "medijskog kadriranja da je Vučićev naslednik" može samo da ima probleme, pre svega od kolega u stranci koji sebe vide na tom mestu i gaje takve ambicije. Upitan da li je razgovarao sa Vučićem o mogućnosti da ga nasledi na mestu premijera, rekao je da po bontonu privatni razgovori nisu za javnost.
 
Aleksandar Đorđević, advokat i odlazeći direktor Bezbednosno informativne agencije, najverovatnije će se iz kabineta na Banjici preseliti na Andrićev venac kod novoizabranog predsednika, takođe navodi "Blic". Tamo će biti angažovan na mestu savetnika Aleksandra Vučića.
 
"Đorđević je već godinama u bliskim odnosima s Vučićem, školski su drugovi, poznaju se više od 28 godina, te nije čudo što predsednik Vlade želi da ga i dalje zadrži uz sebe nakon što bude inaugurisan za šefa države. Otud i mogućnost da posle BIA pređe kod njega kao savetnik u Predsedništvu, ali još ništa nije utanačeno. I kada je pre četiri godine najavljivao ko će preuzeti BIA, Vučić je za Đorđevića rekao da je u pitanju vrlo pouzdan, odan i profesionalan čovek i vrstan pravnik, pa kao takav verovatno bi mogao da da svoj doprinos", kaže sagovornik lista.
 
U slučaju da Đorđević ipak ne ode u Predsedništvo, taj izvor napominje da se ne treba iznenaditi ako se on okrene deljenju pravde: "Jedna od njegovih želja je da postane sudija i to u visokosudskim institucijama. Smatra da to onda ne bi bila devalvacija njegovog rada u BIA i advokaturi, već dostojan nastavak karijere".
  • Glog

    26.05.2017 13:13
    Inace nam je transparentnost vlade jaca strana.
  • Predragg

    26.05.2017 13:02
    Izgleda da se g.Vucic sprema da Srbija dobije Predsednicki sistem tipa Turske. G. Djordjevic ce ocigledno biti Oficir za vezu i prenos naredbi. A sta reci o Pravnom Fakultetu u BG ? Zanimljivo da smo vecinu ultradesnicara dobili bas od tamo,a ne sa Kalenic pijace...
  • Brane

    26.05.2017 12:44
    Sve moj do mojega,samo ih rotira čitav vrh stranke je udomio i obogatio,naravno uz kumove,bracu,rodjake,rodice,zar ste mislili da će nekog normalnog,poštenog i stručnog staviti na neku funkciju,a da nije njegov poltron,saborac.Kakvi kadrovi Jorgovanka,Gojković,Vulin,Nikolić,Martinović,Mirović,Gašić,Ljajić,Šešelj...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.