MUP: Vozila nabavljena po zakonu, škode bile najjeftinije

Nova patrolna vozila za pripadnike srpske policije nabavljena su u skladu sa zakonom i niko od ponuđača i učesnika u postupku nije imao primedbe, izjavio je danas državni sekretar u MUP Milosav Miličković.
Na pitanje da li je za nabavku automobila bio raspisan javni tender, Miličković je rekao da je postupak nabavke vozila sproveden u skladu sa procedurama vezanim za realizaciju kapitalnih projekata i u skladu sa članom 128. Zakona o javnim nabavkama koji reguliše nabavke iz oblasti odbrane i bezbednosti. U vezi sa tim, kaže, donet je odgovarajući zaključak Vlade Srbije kojim je utvrđena poverljivost postupka i realizacija putem neposredne pogodbe.
 
Kako je naveo, u postupku su pribavljene ponude od zastupnika za vozila marke "pežo", "fijat" i "škoda", odnosno brendova koji su najzastupljeniji u voznom parku MUP-a i uopšte na tržištu Srbije, a nakon pregovaračkog postupka izabrana je najpovoljnija ponuda.
 
- Kupljeni su automobili 'škoda rapid', jer smo time za isti novac uspeli da nabavimo veći broj vozila. Na isti način i od istih dobavljača su nabavljana vozila za vojsku i policiju i tokom prethodnih vlada - napomenuo je Miličković. 
 
Na primedbe koje su se pojavile u javnosti na to što nije kupljen "fijat 500l", Miličković odgovara da su svi imali ravnopravne šanse. Ali, dodaje, rukovodili su se pre svega cenom vozila "škoda rapid" koja je bila, kaže, značajno povoljnija od "fijata 500l".
 
Naveo je da su svi koji su učestvovali u postupku dobili Odluku o dodeli ugovora sa veoma detaljnim obrazloženjem na desetak strana, koje sadrži sve elemente prispelih ponuda, čime su, kaže, svi ponuđači i učesnici u postupku u detalje upoznati sa ponudama svojih konkurenata.
 
- Nije bilo niti jednog prigovora, odnosno žalbe. To verujem da najbolje govori da je sve urađeno u skladu sa zakonom, jer da je nešto bilo mimo propisa, verujem da bi imali primedbe - ističe Miličković.
  • Nomad

    27.09.2017 08:40
    Nabavljene su Škode jer je generalni direktor Auto Čačka i gradonačelnik Čačka - Milun Todorović, inače SNS kadar...
  • Vozač

    26.09.2017 22:45
    Inače ovi na slikama su sve stari modeli, i novi Rapid i nova Oktavija su izašli još krajem marta.Neko je počistio evropske lagere bajatih kola i dobro zaradio.
  • Obavešten

    26.09.2017 21:19
    Dobro je
    E , u redu je .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija