Danas i zvanično odluka o duplim funkcijama

Redakciona komisija Ustavnog suda danas verifikuje tekst odluke kojom je kao neustavna ocenjena odredba o duplim funkcijama funkcionera.

Redakciona komisija Ustavnog suda danas verifikuje tekst odluke kojom je kao neustavna ocenjena odredba o duplim funkcijama funkcionera. Ustavni sud je odluku doneo još 7. jula, ali ona još nije objavljena.

Odmah po održavanju sednice, predsednik Ustavnog suda moći će da potpiše odluku i dostavi je Službenom glasniku na objavljivanje. Proveru da li su neposredno izabrani funkcioneri u sukobu interesa vrši Agencija za borbu protiv korupcije.

Neustavna zakonska odredba prestaje da važi danom objavljivanja u Službenom glasniku. To znači da će za nekoliko dana, a najdalje do polovine septembra, Agencija za borbu protiv korupcije imati "odrešene ruke" za utvrđivanje sukoba interesa.

Kada na snagu stupi odluka o nespojivosti funkcija, svaki funkcioner će morati da obavesti Agenciju koje se funkcije odriče ili da zatraži saglasnost za obavljanje još neke funkcije. Ako utvrdi da postoji sukob interesa, Agencija donosi odluku kojom određuje rok, koji ne može biti duži od 30 dana, u kojem je funkcioner dužan da prestane da obavlja nespojive funkcije.

Odluka o napuštanju jedne od funkcija u Vojvodini zbog sukoba interesa biće saopštena u roku od 48 sati nakon što Ustavni sud Srbije objavi svoju odluku u "Službenom glasniku", izjavio je koordinator vladajuće koalicije u Vojvodini Dragoslav Petrović. Prema njegovim rečima, odluka o tome ko će ostati poslanik u Skupštini Vojvodine ili zadržati izvršnu funkciju na lokalu je već doneta, a biće javno saopštena u zakonskom roku.

  • Milance

    06.09.2011 23:24
    Pitanje je koliko oni imaju funkcija u stvari,neki imaju i vise od dve a ne radi posteno i nije kvalifikovan ni za tu jednu jedinu sto ga je stranka stavila na nju,rasipaju se sa i onako sve praznijom kasom poreskih obveznika
  • Lopovcine

    06.09.2011 15:11
    Neradnici
    I sta sad? Izbori vanredni ili kuliranje zakazivanja sednice do nove godine..... i redovnih izbora....
    Pokrajinska supstina zaseda TRI PUTA GODISNJE a plata kaplje Svaki mesec..... Bravo ZUTI....
  • vegan

    06.09.2011 13:16
    Ua
    Ukupno samo dve sednice, ali zato dve fotelje. Ukratko, jedno veliko nista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.