Malinari prete štrajkom glađu i protestima

Iz udruženja malinara najavljuju da će, ukoliko se ne ispune njihovih zahtevi, stupiti u štrajk glađu, a potom organizovati i proteste 26. juna.
Iz udruženja malinara najavljuju da će, ukoliko se ne ispune njihovih zahtevi, stupiti u štrajk glađu, a potom organizovati i proteste 26. juna.

Na sastanku malinara, održanom sinoć u Arilju, odlučeno je da se uputi zvanično pismo prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću i da se od njega zatraži razgovor, kako bi mu se predočili problemi koji muce proizvođače tog voća.

Prema rečima predsednika Udruženja malinara "Vilamet" Dragana Bogdanovića, ukoliko ne bude došlo do sastanka sa vicepremijerom Udruženja "Savez srpska malina" krenuće za Beograd 19. juna, gde će ispred zgrade Vlade Srbije stupiti u štrajk glađu. "Ako štrajk glađu ne da rezultate, protesti su neizbežni i počeće 26. juna", rekao je Bogdanović.

Sastanku, koji je održan u Arilju, prisustvovali su predstavnici i članovi 10 udruženja malinara.

  • 14.06.2013 09:54
    Svake godine isto. Malinari i prosvetari. Niti ove neko tera da gaje maline niti ove da uče decu. Ovi prvi neka naprave svoje hladnjače, pa će moći kako hoće, a ovi drugi neka idu da gaje maline, a mi ostali koji smo se školovali za isti posao, a radimo kod privatnika, učićemo decu i za manje para i biti sretni. Ali, svima lepo na državnim jaslama.
  • malinar

    13.06.2013 18:18
    malinari su u pravu
    toliko ima posla oko malina da treba da bude 5e za 1kg
  • 13.06.2013 18:01
    ZIveo rad!
    Muka mi je od ovih neradnika i zavidnih.Nije problem u malinarima,oni puno rade i bore se za svoj rad vec u vama sto nista neradite i cekate da vam drugi sve donese u zivotu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.