Miščević: Otvaramo nova poglavlja pregovora

Šef pregovaračkog tima Tanja Miščević kaže da iz Berlina već nekoliko meseci dobijamo ono što nismo dugo čuli, a to je da postoji poverenje u ono što radimo u procesu integracija.

Šef pregovaračkog tima Tanja Miščević kaže da iz Berlina već nekoliko meseci dobijamo ono što nismo dugo čuli, a to je da postoji poverenje u ono što radimo u procesu integracija.

Miščević je rekla da je to izuzetno važno sada "kada ulazimo u novu fazu evrointegracija, jer razgovaramo o otvaranju pregovaračkih poglavlja". Šef pregovaračkog tima dodaje da uskoro dobijanje izveštaja Evropske komisije o skrininzima za poglavlja 23 i 24, što je faza koja prethodi njihovom otvaranju, "ne sme da nas uspava". Naglašava da je poseta premijera Aleksandra Vučića Berlinu bila je važna, kao i da je došla u pravom momentu i donela veoma važne poruke. - Kancelarka Merkel je govorila o otvaranju poglavlja na kojima ćemo zajedno raditi, taj sam deo jako dobro zapamtila, jer zapravo govori o partnerstvu - istakla je Miščevićeva. Stavljanje akcenta na vladavinu prava, nastavak dijaloga sa Prištinom i stvaranje neophodnog poslovnog okruženja, sve su to stvari gde očigledno možemo naći jako dobro partnerstvo sa Nemačkom. Miščevićeva početkom jula očekuje izveštaje Evropske komisije o skiningu za poglavlje 23, koje obuhvata pravosuđe, borbu protiv korupcije i osnovna ljudska prava, kao i za poglavlje 24, posvećeno bezbednosti. Naglašava da izveštaji, tehnički gledano, i ne mogu da stignu brže, jer su skrininzi završeni u februaru, posle čega je bio neophodan neki period za predviđenu proceduru, ali pregovarački tim ne gubi vreme.

  • 15.06.2014 06:00
    @Milan
    ... a, zatim i red, rad disciplinu u zdravstvo, obrazovanje, drzavnu upravu ... uspostavi sistem vrednosti (koji trenutno ne postoji) u kojem ce se ceniti strucnost i znanje, a ne partijsku pripadnost i poltronizam nesposobnih i bahatih partijskih kadrova ... u inostranstvu nasi ljudi rade i napreduju zahvaljujuci svom znanju i sposobnostima, a ovde je jedini kriterijum partijska knjizica, i sto si drcniji i bezobzirniji bolje prolazis ... iskreno ja ne verujem da ce se ikada ovde nesto sustinski i kvalitetno promeniti ... ovaj nakaradni sistem je duboko pustio korenje...
  • Milan

    14.06.2014 19:03
    Onaj ko uvede rad, red, disciplinu, pokrene nase sudove i reformiše postojeci sudski kadar treba da dobije Nobelovu nagradu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.