Zbog toplog vremena Hitna pomoć imala znatno više intervencija

Novosadska Hitna pomoć je tokom vikenda imala za oko 20 odsto više intervencija zbog veoma toplog vremena.

Portparolka Hitne pomoći Mirjana Bursać kaže za 021.rs da su u subotu imali 125 intervencija, a u nedelju 115 intervencija, što je više nego redovan broj izlazaka vikendom.
Uglavnom se reagovalo na pozive hroničnih bolesnika, plućnih i srčanih, kao i zbog osoba sa neurološkim simptomima, uz naravno veći broj poziva zbog kolabiranja. Doktorka Bursać kaže da iako još nisu veoma visoke temperature građani moraju da obrate pažnju, jer je organizmu potrebno vreme da se adaptira.

"Iako još nisu visoke temperature, preko 40 stepeni, organizam mora da se privikne i na ovaj temperaturni skok. Treba biti malo obazriviji kada se boravi napolju na suncu, a ishranu treba prilagoditi da bude laganija i bogata vitaminima i naravno unositi više vode", navodi Bursać.

Ona je dodala da hronični bolesnici treba da se pridržavaju terapija, a stariji sugrađani da ukoliko je moguće, svoje aktivnosti obavljaju u ranim jutarnjim časovima, i da ne izlaze napolje kada je najtopliji deo dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika