FOTO: Počela izgradnja azila za životinje

Počeli su radovi na izgradnji prihvatilišta za izgubljene i napuštene životinje u Novom Sadu.
Počeli su radovi na izgradnji prihvatilišta za izgubljene i napuštene životinje u Novom Sadu. Savetnica predsednika Vlade Vojvodine Jelena Balašević, izjavila je da se u narednih pet godina očekuje potpuno rešavanje problema napuštenih životinja i da je prihvatilište samo deo rešenja koji bi kasnije mogao da postane azil.

"Zakon ne poznaje reč "azil" koja podrazumeva trajno udomljavanje životinja. Ipak, mi smo već u pregovorima da to zaista bude azil, da životinje ostanu tu što duže mogu, neke možda i čitav svoj životni vek."

Gradonačelnik Igor Pavličić navodi da Novi Sad ovim stiče uslove da bude regionalni centar za prihvatilište. "Imaćemo jedan moderan azil sa kompletnom infrastrukturom, kapaciteta 450 pasa, kao i poseban deo za mačke. Biće izgrađen i jedan prihvatni deo. Ovo je sada prva faza radova, nakon toga ide nasipanje sa peskom i do kraja godine treba da završimo prvu fazu", kaže on.

Vrednost radova je oko 5,8 miliona dinara, a rok za završetak 75 dana.

  • Dunja

    16.11.2011 10:32
    Kuku...
    A ja sam jedan od mnogobrojnih mladih nezaposlenih veterinara, koji za razliku od navedene savetnice zna ponesto o psima i mackama i kako i na koji nacin treba raditi ove stvari, ali ja sam ocigledno pogresila fakultet- trebala sam da zavrsim srpski jezik i knjizevnost pa da se bavim ovim poslom!
  • sidharta

    20.09.2011 16:44
    steta
    savetnica je mogla kreativnije da iskoristi svoje vreme a ne da se slika sa tim barabama. Interesantan lik na neinteresantno mestu. Nema vise nasih!
  • Гордана

    19.09.2011 06:48
    Да ли то значи да ће сада моћи да одузимају коње свим онима који их и даље користе по центру Новог Сада? Или ће то бити само азил за псе и мачке?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti