Košenje ambrozije od kraja maja

Ambroziju će ove sezone uklanjati Gradsko zelenilo, saznaje Radio 021 u gradskoj Upravi za komunalne poslove, a uklanjanje će početi za tri nedelje.
Ambroziju će ove sezone uklanjati Gradsko zelenilo, saznaje Radio 021 u gradskoj Upravi za komunalne poslove.

Posao vredan blizu 26 miliona dinara je pripao Zelenilu kao jedinom ponuđaču na tenderu koji je raspisao Grad. Uklanjanje će početi za tri nedelje, na oko sedam miliona kvadratnih metara javnih površina, kaže načelnica Uprave Lidija Tomaš.

Alergije počinju u junu

Alergijske reakcije na polen ambrozije javljaju se krajem juna i traju i do rane jeseni, tako da ove godine uništavanje počinje na vreme, kaže za Radio 021 dr Ružica Igić, šefica laboratorije za ambroziju Departmana za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta.

Prema uredbi Vlade Srbije suzbijanje i uništavanje ambrozije dužni su da sprovode vlasnici i korisnici površina poljoprivrednog obrađenog i neobrađenog zemljišta, vlasnici i korisnici građevinskog zemljišta, izgrađenog i neizgrađenog, subjekti koji upravljaju vodotokovima i kanalima i površinama uz vodotokove i kanale.

  • Dragica

    08.09.2010 09:35
    Ambrozija
    Pogledajte na sajtu PMF-a kolika je koncetracija polena pa ce vam sve biti jasno kako se kosi ambrozija.totalna katastrofa.
  • Dr Petrović

    06.05.2010 08:32
    Košenje samo razmnožava Ambroziju i apsolutna je glupost. Čupanje iz korena je nešto drugo. Može da se koristi i kontrolisano spaljivanje.
    Svakome ko pati od alerhija preporučujem zvanično priznatu klasičnu homeopatiju i akupunkturu kao lek. Ko koristi antihistaminike, neka ne seda za volan : na svakoj kutiji imate trougao, pročitajte uputstvo leka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti