Velika krađa nafte na železničkoj pumpi u Novom Sadu

Sedam miliona litara nafte ukradeno je na jednoj železničkoj pumpi u Novom Sadu od 2010. do kraja 2013. godine.

Unutrašnja kontrola Železnica Srbije otkrila je malverzacije kojima je to državno preduzeće oštećeno za više od 20 miliona evra, a u koje su umešani i neki direktori koji su se kandidovali za generalnog direktora.

Jedna od takvih je krađa više od sedam miliona litara nafte vredne oko 10 miliona evra na samo jednoj železničkoj pumpi u Novom Sadu, rekao je direktor Sektora unutrašnje kontrole Železnica Vladimir Teofilović, uz napomenu da se tim predmetom već bavi Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Nafta je ukradena na "stovarištu 465" u Novom Sadu od 2010. do kraja 2013. godine, kaže Teofilović. On tvrdi i da je u krađu umešano bar dvadesetak radnika Železnice, kao i da ima indicija da su oni imali pomagače van firme, što će u najkraćem roku ispitati nadležni organi. "To je sistem (krađe) koji je razrađen ne godinama već decenijama unazad i kada imate jednu tako veliku grupu ljudi koja izuzetno dobro funkcioniše i uvezana je zajedničkim interesom onda je teško da to razbijete", naveo je Teofilović.

On dodaje da zbog ovih navoda pojedini mediji pokušavaju da ga diskredituju i optuže za navodno preterano trošenje sredstava Železnice. Negirajući te medijske navode, Teofilović tvrdi da iza njih stoje pojedini sindikalni lideri, ali i nedavno smenjeni direktori. O svemu, kaže, uredno je obavešteno i resorno ministarstvo, dok unutrašnja kontrola istražuje i druge železničke pumpe širom Srbije, jer se ispostavilo da se krađama nesumnjivo bavi "dobro organizovana grupa ljudi", koje je teško uhvatiti u glomaznom sistemu srpskih železnica.

Bilo je pokušaja, objašnjava, da se krađe spreče tako što su u lokomotive ugrađivane sonde, ali su "izvođači radova" samo prešli da kradu na pumpama i prilikom primopredaje naftnih derivata.

  • Bolid

    05.11.2014 11:23
    Aršini ??
    Običan jadnik ukrade bušilicu iz firme i dobije otkaz i u zatvor! Ovi pokradoše 20.000.000 evra i nikom ništa!! Pa ja sam izgleda bolid!
    Vučiću uhapsi i mene!
  • KOmša

    05.11.2014 10:15
    i niko do sada ništa primetio nije
    Ima se može se... alavi ljudi, gladni, videli da svi koji imaju mogućnost otimaju... i niko ne biva kažnjen...
    Takva država, takav narod, rođeni prokleti.
    ... a zna se da je i oteto prokleto...
  • Baca

    04.11.2014 23:34
    Hrabrost
    Bravo unutršnjoj kontroli ! Oni su u železnici zaposleni i sigurno im nije bilo lako da se usude da napišu prijavu protiv direktora mafijaša...
    A sada ide još teži deo - policija ....sudstvo...
    daj Bože da neko završi u zatvoru a ne sa zastarelim predmetom....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti