Propustio finale na ZOI zbog šopinga

Nemački reprezentativac u brzom klizanju, devetnaestogodišnji Patrik Bekert, propustio je priliku da se nadmeće u finalu trke na 10.000 metara, pošto organizatori i kolege iz ekipe nisu mogli da ga dobiju na mobilni telefon i obaveste ga da je, ipak, na spisku učesnika odlučujućeg takmičenja za zlatnu medalju.

Bekert, naime, u kvalifikacijama nije uspeo da se plasira u finale, ali je, pošto je bio prva rezerva, pravo da nastupi u njemu stekao tako što je olimpijski šampion na 1.500 metara iz Torina Italijan Enriko Fabris, zbog bolesti, morao da otkaže učešće.

Sat vremena pre početka takmičenja organizatori su pokušali da ga obaveste o toj promeni, ali nisu uspeli da ga pronađu, pošto je isključio mobilni telefon. Rukovodstvo nemačkog tima i njegova sestra Stefani, koja je u Vankuveru osvojila jednu srebrnu medalju, tražili su ga svuda po olimpijskom selu, a pronašli su ga samo deset minuta pre početka takmičenja, kako kupuje suvenire u jednom tržnom centru.

Bekret, međutim, nije mogao da na vreme stigne na trku, pa je njegovo mesto u finalu zauzeo drugi takmičar.

  • Pera Lastic

    24.02.2010 17:26
    nije isto ali...
    pre nekih 12tak godina sam i sam propustio trku nisam znao da su me prebacili u prvu trku zbog greske u pracenjuvremena, tako sam ostao na skakaonici bazena na banjici, zagrevajuci se za 2 trku, dok su me prozivali za drugu trku...
    pogodite o kome je trener pricao u autobusu na putu do kuce...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.