Mađari osvojili bronzu na EP u Beogradu

Vaterpolo reprezentacija Mađarske osvojila je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je u Beogradskoj areni pobedila Grčku sa 13:10 (4:2, 4:2, 2:1, 3:5).

Vaterpolistima Mađarske to je 24. odličje na prvenstvima Evrope, a šesta bronzana medalja, dok je Grčka propustila šansu da dođe do prve medalje na kontinentalnom šampionatu. Mađarsku je do pobede predvodio Marton Vamoš sa tri gola, dok su po dva postigli Bence Batori, Norbert Hošnjianski, Adam Deker, Kristijan Manherž i Balaž Haraj. U selekciji Grčke najefikasniji je bio Angelos Vlahopulos sa četiri gola, dok su Konstatinos Murikis i Kristos Arodakis dodali po dva. Po jedan pogodak postigli su Konstantinos Genidunijas i Janis Funtulis.

Mađarska je veoma dobro počela utakmicu, povela je već iz prvog napada preko Martona Vamoša. Grčka je izjednačila ubrzo golom Angelosa Vlahopulosa, međutim, usledila je serija Mađarske od 3:0, pa je pred Grcima bio veoma težak zadatak. I nastavak susreta u Beogradskoj areni pred oko 6.000 gledalaca protekao je u znaku Mađarske, koja je postepeno povećavala prednost i na kraju došla do neočekivano lake pobede.

Autor: agencije
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Vaterpolo

Mladi delfini osvojili bronzu na SP

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste do 20 godina, pošto je u finalu savladala selekciju Mađarske sa 12:11.

Hrvatska svetski prvak u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti pobedom nad selekcijom domaćina Mađarskom 8:6.

Vaterpolisti sigurno do polufinala SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).