Preporučeni dnevni unos Nutele je jedna kašika

Italijanska kompanija Ferero podnela je zahtev američkoj Agenciji za hranu i lekove (FDA) da njihov najpopularniji prozivod Nutela izdvoje iz kategorije dezertnih preliva i stave je u kategoriju sa džemom ili drugim namazima od kakaa i orašastih plodova.

Advokatski tim kompanije Ferero argumentuje kako su poslednji podaci o Nuteli uzeti početkom 90-tih godina kada su u ispitivanju učestvovale žene koje su tada izjavile kako Nutelu koriste uglavnom na sladoledu.

Advokatski tim apeluje na FDA da razmotri peticiju koju su građani na njenu adresu poslali, a vezana je za preporučeni dnevni unos Nutele.

Ferero navodi kako danas više od 60 odsto konzumenata Nutelu maže na tost i traže da se preporučena dozvoljena dnevna količina unosa smanji na jednu supenu kašiku, kao što je slučaj sa džemovima i marmeladama.

FDA se oglasila i kazala kako je potrebno uvesti novu kategoriju hrane koja bi obuhvatila Nutelu i ostale namaze na bazi kakaa i lešnika.

Time što Nutela trenutno spada u dezertne prelive, javnost koja konzumira namaz uverava se kako su dve kašike Nutele dnevno dovoljne kako se ne bi prekoračio preporučeni unos kalorija, masti i šećera, dok je ta doza sve vreme bila udvostručena.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.